Hlavní obsah

Slovenská kráska má zajímavého koníčka. Jak se vám líbí v novém outfitu?

Bratislava/Praha

Tenistky tráví neplánované volno různě. Mnoho z nich se věnuje kuchařským činnostem, některé zahradničí a jiné třeba hrají na kytaru a zpívají. Slovenská hráčka Viktória Kužmová si však našla zcela jinou zábavu. Háčkuje. Dokonce si zvládla udělat i svetr. Podívejte se, jak jí to sluší.

Foto: Profimedia.cz

Viktória Kužmová.

Článek

Dříve dokázala udělat šálu, či ponožky. Teď si uháčkovala i svetr. Viktória Kužmová se rozhodně nenudí. Slovenská tenistka si kromě cvičení a psaní seminárních prací našla i velice zajímavého koníčka. Plete a háčkuje. Podle svých slov se plést naučila díky mamince a babičce. Při háčkování už ale byla samouk.

„Háčkovat jsem se naučila asi před rokem z videí na internetu,“ prozradila Kužmová na webu cas.sk. „Vlnu si beru s sebou někdy i na turnaje, hlavně když tam jedu na delší dobu. Háčkování mě uklidňuje,“ vysvětlovala dvaaosmdesátá hráčka světa. „Dříve jsem dělala šály, ponožky a menší věci. Teď, když mám více času, tak jsem zkusila udělat svetr,“ pochlubila se na sociálních sítích svým výrobkem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Kto si uháčkoval prvý crop top svetrík v živote?🙋🏻‍♀️ 🧶#SoHappy#Handmade#TookMeAWhile#QuarantineLife#BeSafe

Příspěvek sdílený Vikuš Kužmová (@vikikuzmova),Bře 27, 2020 v 8:54 PDT

Její bílý háčkovaný svetr sklidil od fanoušků slova plná chvály. „Trvalo mi to asi čtyři dny, nedělám to ale od rána do večera. Sednu si k tomu jen, když mám večer čas u televize,“ vyprávěla tenistka, která se také snaží udržet co nejvíce v kondici. „Běhám, cvičím jógu a chodím si i zapinkat ven o stěnu,“ dodala.

Kužmová se letos představila na pěti turnajích. Nejdále se dostala v Lyonu, kde si zahrála čtvrtfinále, v něm však nestačila na německou tenistku Annu-Lenu Friedsamovou. Během své kariéry vyhrála svěřenkyně Michala Mertiňáka čtrnáct titulů ITF a v žebříčku byla nejvýše na čtyřicátém třetím místě.

Reklama