Hlavní obsah

Halepová využila zastavení turnajů, aby doléčila zraněnou nohu

Bukurešť

Tenistka Simona Halepová využila neplánovanou soutěžní přestávku k doléčení zraněné nohy. Loňská wimbledonská vítězka získala v únoru titul v Dubaji, posléze se ale musela odhlásit z turnaje v Indian Wells, který se nakonec kvůli pandemii koronaviru stejně nehrál. Osmadvacetiletá rumunská hráčka nyní na sociálních sítích uvedla, že už může zase běhat bez bolesti.

Foto: Sport.cz

Rumunská tenistka Simona Halepová.

Článek

"Noha vypadá dobře. Už jsem začala běhat a vůbec nic mě nebolí. Tenis jsem ještě nehrála, ale to, že zase můžu trénovat, je pro mě nesmírně pozitivní," řekla současná světová dvojka.

Wimbledonský titul letos obhajovat nebude, slavný londýnský turnaj byl zrušen. Sezona se znovu rozběhne nejdříve v polovině července. "Chybí mi můj tým, chybějí mi soupeřky, turnaje, všechno to dění na okruhu (WTA Tour)," uvedla.

Je jí jasné, že podobně dopadá současná situace na každého. "Ale pokud zůstaneme doma a budeme silní a pozitivní, hodně to pomůže. Nemohu se dočkat, až se zase začne cestovat a hrát tenis," dodala Halepová, která už na počátku pandemie přispěla na lékařské vybavení nemocnicím v Bukurešti a rodné Constantě. Její země eviduje přes 4000 nakažených, více než 150 lidí zemřelo.

Reklama

Související témata: