Hlavní obsah

Ovladač do ruky a turnaj může začít. Tenisté si přece jen v Madridu zahrají, avšak jen virtuálně

Fotbal, cyklistika, formule a teď i tenis. Organizátoři turnaje v Madridu se dohodli s Asociací tenisových profesionálů ATP a Ženskou tenisovou asociací WTA, že zrušený podnik se přeci jen uskuteční. Avšak virtuálně. Peníze pak vítězové rozdělí mezi hráče, kteří v žebříčku figurují na nižších místech a nemají nyní na živobytí.

Foto: Sport.cz

Tenisový turnaj v Madridu se uskuteční virtuálně.

Článek

Turnaj v Madridu se přeci jen uskuteční. Ale virtuálně. Organizátoři turnaje, který se měl konat začátkem května, se dohodli s ATP a WTA, že se odehraje od 27. do 30. dubna. Zúčastní se ho šestnáct tenistů a šestnáct tenistek. Ti budou rozděleni do čtyř skupin. Nejlepší dva ze skupiny postoupí do čtvrtfinále a pak už se bude pokračovat vyřazovacím systémem.

„Hned poté, co bylo oznámeno, že se turnaj v Madridu neuskuteční v plánovaném termínu, vymýšleli jsme způsob, jak fanouškům dopřát tenis,“ uvedl tenista Feliciano López, který je ředitelem turnaje na webu ATP. „Turnaj uspořádáme a nikdo nebude muset opustit svůj domov,“ dodal.

Vítězové turnaje získají sto padesát tisíc eur (přes čtyři miliony korun). Ty si ale nenechají. „Cílem není jen si turnaj užít, ale také přispět na dobrou věc,“ prohlásil López s tím, že hráči vyberou kolegy, kteří jsou v žebříčku postaveni níže a finance jim věnují. Pořadatelé také darují padesát tisíc eur na boj s koronavirem.

Fanoušci budou moci turnaj sledovat naživo buď v televizi, nebo na sociálních sítích. Součástí budou i benefiční turnaje, komentáře zápasů a rozhovory s hráči. Kdo z tenistů a tenistek se tohoto turnaje zúčastní, zatím není známo. Pořadatelé by však jejich jména měli brzy zveřejnit.

Reklama

Související témata: