Hlavní obsah

Federer, jak ho neznáte! Tenisová legenda jako dvanáctiletý kluk i vyjukaný teenager

Praha

Ví, že závěr jeho veleúspěšné kariéry je na spadnutí. O to více ho přerušení tenisové sezony bolí. Přesto legendární Roger Federer neztrácí nic ze své dobré nálady a s fanoušky komunikuje mimo jiné i prostřednictvím sociálních sítí. Nedávno se tasil s fotografií ve věku, kdy se mu o hvězdné kariéře ještě ani nezdálo.

Foto: Sport.cz

Roger Federer na své fanoušky nezapomíná

Článek

Ránu za ranou dostává od svého milovaného sportu Roger Federer. Nejdříve jeho cestu na Australian Open prakticky zastavilo v semifinálovém duelu s Novakem Djokovičem zranění, poté mu pandemie koronaviru zrušila "jeho" Wimbledon a před pár dny dokonce přišel i o své "tenisové dítě" Laver Cup, jehož čtvrtý ročník, který se měl konat v Bostonu, byl přeložen na příští rok.

Na vině je mimo jiné i přeložení Roland Garros, které by se mělo odehrát právě na přelomu září a října, tedy v době Laver Cupu. Ani to však dvacetinásobnému grandslamovému vítězi nekazí náladu. Jako člen Hráčské rady, jejímž předsedou je jeho velký rival Novak Djokovič, hledá cestu, jak pomoci v této době tenistům, kteří na přerušenou sezonu doplácejí nejvíce.

Své fanoušky pak zase kontaktuje přes sociální sítě. Jednou předvede své tenisové umění u zdi v dokonale padnoucím oblečku, podruhé si zahraje za sněhové přeháňky. Naposledy se dvacetinásobný grandslamový šampion blýskl s blíže nedatovanou fotografií, kdy se jeho tenisová nesmrtelnost teprve rodila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Reminding everyone there are better days ahead😜😁 #weekend #vibes #premirka #teen #wearingmyfirsttie

Příspěvek sdílený Roger Federer (@rogerfederer),Dub 17, 2020 v 11:00 PDT

A v této souvislosti si neuškodí připomenout i finále tenisového turnaje v Basileji z roku 1993 mezi Michaelem Stichem a Stefanem Edbergem. Proč? Právě zde od nakonec vítězného Švéda totiž dvanáctiletý Federer jako sběrač míčků přebral stejně jako jeho parťáci pamětní medaili.

Mimochodem, Federer turnaj ve svém rodném městě Basileji ovládl desetkrát, naposledy v loňském roce.

VIDEO: Roger Federer v čase 5:57 jako sběrač míčků

Reklama