Hlavní obsah

Grandslamový šampion Krawietz doplňuje regály v supermarketu

Změna je život. Před necelým rokem slavil německý tenista Kevin Krawietz společně s krajanem Andreasem Miesem nečekaný triumf ve čtyřhře na Roland Garros, za který získal 290 000 eur (téměř osm milionů korun). Nucenou pauzu způsobenou koronavirovou pandemií si třináctý hráč deblového žebříčku krátí prací v supermarketu, kde za 450 eur (12 tisíc korun) doplňuje zboží do regálů.

Foto: Profimedia.cz

Německý tenista Kevin Krawietz (vpravo) se svým deblovým parťákem Andreasem Miesem.

Článek

"Už několik týdnů pracuju za 450 eur v jednom diskontu," řekl Krawietz magazínu Spiegel. "Starám se s jedním kolegou o regály, vyklízím je a plním. Dávám pozor na to, aby byly regály s uzeninami a sýrem stále plné, a odstraňuju prázdné kartony," popsal náplň své činnosti osmadvacetiletý profesionální tenista.

K práci v supermarketu nedohnaly Krawietze, jenž si během kariéry vydělal více než milion dolarů, existenční potíže. "Už jsem dlouho myslel na to, že si vyzkouším nějaké normální zaměstnání. A korona mi k tomu dala příležitost," uvedl rodák z bavorského Coburgu, jenž si uvědomuje, že je v jiné situaci než jeho současní kolegové. "Je potřeba k nim mít respekt. Někteří z nich vstávají už v pět hodin ráno a od půl šesté jsou v obchodě, aby plnili regály. Já jsem na rozdíl od nich měl v životě ten luxus, že se z mého koníčku stalo i povolání," řekl vítěz tří deblových turnajů ATP Tour.

I když je tenisová sezona od března přerušená a nerozběhne se dříve než v červenci, snaží se Krawietz udržovat ve formě. Díky výjimce může coby profesionální sportovec třikrát až čtyřikrát týdně trénovat v hale a také jezdí na inline bruslích.

Reklama