Hlavní obsah

Plíšková slavila s konzolí první výhru, v Madridu ale končí

Na virtuálním turnaji v Madridu sice zaznamenala první vítězství na herní konzoli, do čtvrtfinále se ale nedostala. Česká tenistka Karolína Plíšková nejprve vykřesala naději výhrou nad domácí Carlou Suárezovou, v přímém duelu o postup ze skupiny ale podlehla Belindě Bencicové ze Švýcarska po vyrovnaném boji v tie breaku.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková na turnaji v Birminghamu - ilustrační foto.

Článek

Plíšková, která stejně jako 15 dalších tenistek vyměnila v době nucené pauzy raketu za herní konzoli, porazila Španělku Suárezovou a výhru 3:1 pečetila esem. V rozhodujícím duelu s Bencicovou neměla k postupu ze čtyřčlenné skupiny daleko. Za nerozhodného stavu 3:3 přišla ke slovu zkrácená hra, v níž Švýcarka zvítězila jasně 7:1.

Bencicová postoupila do čtvrtfinále spolu s Fionou Ferrovou. Francouzka, jež v pondělí na úvod turnaje rozdrtila Plíškovou, dnes podobně suverénně porazila i Suárezovou a s Bencicovou se utkají o první místo ve skupině.

Virtuálního charitativního turnaje se na dálku účastní 16 žen a 16 mužů. Ze čtyř čtyřčlenných skupin postoupí vždy dva nejlepší hráči a hráčky do vyřazovacích kol. Výtěžek turnaje je určen na podporu tenistů z nižších pater žebříčku, kteří se kvůli koronavirové krizi dostanou do finančních potíží. Část peněz půjde i na boj s koronavirem.

Turnajová sezona je přerušená minimálně do poloviny července.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner