Hlavní obsah

Tenisty čeká na rozehrání i soutěž družstev

Další příležitostí pro české tenisty na rozehrání po pandemii koronaviru bude soutěž smíšených družstev Barvy pro budoucnost. Týmy v barvách trikolory doplněné o žlutý výběr by se měly potkávat od června a akci Českého tenisového svazu (ČTS) má v plánu širší tuzemská špička.

Foto: Sport.cz

Nastoupí ve svazovém turnaji i Petra Kvitová?

Článek

Liga čtyř týmů bude mít šest kol a první se uskuteční 11. a 12. června. V kalendáři doplní sérii pro jednotlivce nazvanou O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta, která začne turnajem O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě 26. až 28. května.

"Hráči se potřebují udržovat a odehrát co nejvíc zápasů. A přesně tohle soutěž družstev nabídne," řekl ČTK kapitán žlutých Vojtěch Flégl, bývalý 58. deblista světa. Červené povede někdejší 26. singlista Daniel Vacek, který s Fléglem vyhrál tři turnaje ve čtyřhře na okruhu ATP. Modrým šéfuje bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda a bílým současný lodivod týmu o "salátovou mísu" Jaroslav Navrátil.

Foto: Sport.cz

Nebude chybět ani Jiří Veselý.

Účast přislíbili nejlepší domácí muži Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Tomáš Macháč a další, z žen například Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková či Tereza Martincová. Možná se objeví Marie Bouzková a třeba i světová trojka Karolína Plíšková nebo dvanáctka Petra Kvitová.

Celky nemají názvy, ale barvy. Proto byly zvoleny barvy trikolory a žlutá symbolizuje současnou barvu tenisových míčů. "Nechceme klubovou rivalitu, ale hodně zápasů, abychom maximálně pomohli hráčům a jejich týmům k návratu do seriálu turnajů, v kterých budou reprezentovat Česko," prohlásil šéf svazu Ivo Kaderka.

Hrát se bude na Štvanici (modří), Spartě (červení), v Prostějově (bílí) a v Praze na TJ Spoje (žlutí). První den bude na programu šest dvouher mužů a čtyři žen, po dvou čtyřhrách a smíšená čtyřhra, druhý den přijde na řadu bez smíšené čtyřhry stejná porce duelů. Vyhraje tým, který získá 15 bodů. Celkový vítěz soutěže obdrží půl milionu korun.

Reklama

Související témata: