Hlavní obsah

Zlomená a v depresích. Proč zemřela sestra Sereny Williamsové?

New York/Praha

Jen tenisem si vydělala téměř dvě a půl miliardy korun. O sponzorských smlouvách, které jí přinesly ještě mnohem více, nemluvě. Přesto by Serena Williamsová vyměnila všechny své tituly a úspěchy za jediný okamžik. Aby mohla vrátit život své tragicky zemřelé sestře Yetunde Priceové.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová má za sebou těžké životní období

Článek

Kalendář ukazoval 14. září roku 2003, když se rodině Williamsových navždy změnil život. V tento den byla na předměstí Los Angeles zastřelena nejstarší sestra Sereny a Venus jménem Yetunde. Tragédii staví do ještě horšího světla fakt, že se stala náhodnou obětí přestřelky místních gangů.

"Byly to hrozné časy, nejtemnější období mého života. Byla jsem zlomená a v depresích. Nikdy jsem o tom nemluvila ani se svou mámou. Musela jsem chodit na terapii. Má sestra mi byla velmi blízká, bylo to šílené," vzpomíná Serena, která byla v té době šestinásobnou grandslamovou šampionkou.

Foto: Sport.cz

Serena Williamsová v akci

Jedna z nejlepších hráček historie se z rodinné tragédie vzpamatovávala řadu měsíců, na kurty se vrátila více než po půl roce od osudného dne.

A přidává další smutné podrobnosti. "Násilí hrálo v našich životech velkou roli. Přestřelky byly naprosto běžnou součástí života v našem okolí. Dělaly jsme si se sestrou Venus i hodně černou legraci, když jsme říkaly, že kvůli střelbě si musíme lehat během tréninků na kurt," říká dnes již třiadvacetinásobná grandslamová šampionka.

"Nejhorší ze všeho bylo, když jsme musely dětem naší sestry říct, že jejich máma zemřela. Na to se nikdo nedokáže připravit," dodává se slzami v očích Serena.

A i pro svou sestru chce dosáhnout na další milník. Ještě jednou zvednout nad hlavu trofej za grandslamový titul a vyrovnat tak rekord legendární Margaret Courtové. Od roku 2017, kdy již jako těhotná získala zatím svůj poslední titul z turnajů velké čtyřky na Australian Open, byla ve finále čtyřikrát, pokaždé však padla.

Reklama

Související témata: