Hlavní obsah

Cítím se lépe než kdy dřív. Bývalá světová jednička se už nemůže dočkat návratu na kurty

New York/Praha

Serena Williamsová už je zase plná sil. Americké tenistce podle jejích slov pauza prospívá a už se nemůže dočkat, až zase bude moci hrát na turnajích. „Jsem odpočatá, fit a připravená zase předvádět svůj nejlepší tenis,“ varuje své soupeřky třiadvacetinásobná grandslamová vítězka.

Foto: Sport.cz

Serena Williamsová.

Článek

Když byla před dvěma měsíci přerušena tenisová sezona kvůli koronaviru, Serena Williamsová vyprávěla, jak bude během pauzy kuchařkou, manželkou a matkou na plný úvazek. Jenže už brzy nato přiznala, že z karantény šílí. Cítila velkou úzkost, chyběl jí sociální kontakt s přáteli, a když někoho slyšela zakašlat, rozčílilo ji to.

Situaci ale postupně začala zvládat a už je zase tou Serenou, která plní sociální sítě. Fanoušky hodně pobavila svým videem, na němž na zahradě hraje sama proti sobě tenis. Teď americká tenistka také prohlásila, že jí přerušení sezony pomohlo a už se těší, až zase vyrazí na turnaje.

Kdy to však bude, není jasné, sezona je zatím přerušena do 13. července. „Opravdu se už těším na návrat na kurty,“ uvedla Williamsová na webu scroll.in. „Samozřejmě, že jsem žádnou pauzu nechtěla, ale chápu, že to bylo potřeba, a že to musíme vydržet. Mému tělu to ale prospělo,“ vyprávěla třiadvacetinásobná grandslamová vítězka.

„I když jsem si to nechtěla připustit, potřebovala jsem si odpočinout. Cítím se lépe než kdy dřív, jsem fit a uvolněnější. Jsem připravená zase předvádět svůj nejlepší tenis,“ dodala hráčka, která letos po třech letech slavila titul. V Aucklandu vyhrála svůj první turnaj v roli maminky.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori