Hlavní obsah

ITF připravuje další podpůrný fond pro tenisty bez příjmů

Londýn

Mezinárodní tenisová federace (ITF) připravuje další podpůrný fond pro hráče z nižších pater žebříčku, kteří kvůli pandemii koronaviru přišli o příjmy z turnajů. V první vlně ITF společně s organizacemi ATP, WTA a organizátory grandslamů nasbírala přes šest milionů dolarů (150 milionů korun) na pomoc zhruba 800 hráčům.

Foto: Sport.cz

Bianca Andreescuová už chtěla tenisu nechat.

Článek

Profesionální tenisová sezona byla přerušena na začátku března a pauza bude trvat minimálně do konce července. Velkou překážkou rozběhnutí tohoto globálního sportu jsou různá cestovní omezení, jež v zemích platí kvůli šíření covidu-19.

ITF uvedla, že nový podpůrný fond by měl pomoci tenistům z šesté a sedmé stovky žebříčku, kteří nečerpají finance z jiných zdrojů. Detaily oznámí federace po zasedání své rady 2. června.

"Děláme vše, co je v našich silách, abychom zajistili, že se talentovaným hráčům na turnajích ITF dostane podpory, kterou potřebují v těchto nejistých časech ke svému rozvoji," uvedl prezident ITF David Haggerty.

Série ITF World Tennis Tour slouží jako mezistupeň mezi juniorskými a seniorskými turnaji. Pomáhá profesionálům vydělat peníze a získat body do žebříčku, díky nimž by se mohli posunout na elitní ATP a WTA Tour.

Reklama

Související témata: