Hlavní obsah

Skvěle rozjetou kariéru zastavila zranění. Končí další tenistka

New York/Praha

Chtěla se na kurty vrátit. I když si na nich už šest let kvůli zraněním nezahrála. Ale nepodařilo se jí to. Talentovaná Jamie Hamptonová tak odchází z tenisové scény. Bývalá světová čtyřiadvacítka o svém odchodu informovala na sociálních sítích. „Tenis byl mou první láskou, a i když jsem teď dlouho nehrála, bylo to pro mě hodně těžké rozhodnutí,“ přiznala třicetiletá Američanka.

Foto: Sport.cz

Kariéru Jamie Hamptonové ovlivnila častá zranění.

Článek

Dokázala porazit Petru Kvitovou, Caroline Wozniackou nebo Lucii Šafářovou. Během jedné sezony dokázala v žebříčku poskočit o šest set míst. Jamie Hamptonová byla velkým talentem. Avšak její skvěle rozjetou kariéru zastavila zranění. Americká hráčka si na turnajích zahrála ještě před šesti lety, avšak poté z kurtů zmizela.

Kvůli problémům s kyčlí a dalším zdravotním potížím podstoupila několik operací. Stále se ale chtěla k hraní vrátit. Nepodařilo se jí to. Ted´ se rozhodla svou kariéru ukončit. „Během uplynulých let jsem absolvovala mnoho operací. Bohužel ale nebyly tak úspěšné, abych se mohla vrátit k tenisu. Bylo to pro mě obrovským zklamáním a dlouho jsem se s tím srovnávala. Tenis byl mou první láskou, a i když jsem teď dlouho nehrála, bylo to pro mě hodně těžké rozhodnutí,“ uvedla Hamptonová na sociálních sítích.

Během své kariéry si Hamptonová zahrála na všech grandslamech. Nejdále se dostala do osmifinále na French Open. Na Australian Open a US Open si zahrála třetí kolo a ve Wimbledonu bylo jejím nejlepším výsledkem kolo druhé. Turnaj na okruhu WTA nevyhrála žádný, z těch nižších si přivezla pět titulů.

Ve světovém žebříčku se díky výsledkům dokázala vyšplhat na čtyřiadvacáté místo. Teď se bude věnovat studiu na univerzitě. Hamptonová je tak další tenistkou, která nyní pověsila raketu na hřebík. Nedávno se stejně rozhodly grandslamové vítězky Maria Šarapovová, Jekatěrina Makarovová, Vania Kingová i další známé hráčky jako Johanna Larssonová a Anna Tatišviliová.

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton