Hlavní obsah

Berrettini se přidal k Thiemovi. Ani italská hvězda nebude financovat níže postavené tenisty

Praha

Mám přispět, nemám přispět. Tak tohle teď řeší tenisté, kteří patří k těm nejlepším na světě. Novak Djokovič totiž spolu s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem přišli s iniciativou finančně pomoci hráčům, kteří jsou v žebříčku níže postavení a nemají dostatek peněz. Ostře tento nápad zkritizoval Dominic Thiem a teď se k němu přidal i Matteo Berrettini.

Foto: Sport.cz

Matteo Berrettini.

Článek

Thiem nehodlal přispět hráčům, protože podle něj někteří ani pořádně nemakají. Za svůj názor sklidil kritiku. Pustili se do něj nejen hráči a hráčky, kterých se finanční pomoc týkala, ale třeba i Nick Kyrgios, který světové trojce vzkázal, že neví, o čem mluví a měl by se zkusit vžít do jejich situace.

Teď však se stejným názorem přišel i Matteo Berrettini. Světová osmička také nepřispěla svým kolegům. „Trochu jsem si srovnal priority. Není to tak, že bych nerespektoval ostatní tenisty, ale myslím si, že nikdo z nás by neměl být stavěn do pozice, kdy musí jiným tenistům finančně pomáhat,“ uvedl Berrettini na webu straitstimes.com.

„Myslím, že za to mají zodpovědnost Mezinárodní tenisová organizace ITF, Asociace tenisových profesionálů ATP a Ženská tenisová asociace WTA. Ty pořádají turnaje a my hráči jim za to předvádíme to nejlepší, co umíme. Měli by se tedy postarat,“ vysvětloval italský tenista.

Na to, jestli musí přispět se ptal i Novaka Djokoviče. „Mluvil jsem s Djokovičem a ten mi řekl, že příspěvek není povinný. Mám pomoci jen, když to tak cítím, a pokud raději přispěju na ochranné pomůcky, nebo chudým lidem, je to moje volba a bude si mě také vážit,“ dodal Berretini.

Všechny tři organizace spolu s organizátory grandslamů již pomohly přibližně osmi stovkám hráčů, mezi které rozdělily přes šest milionů dolarů (sto padesát milionů korun) a chystají se v tom pokračovat dál. Teď by finance měli dostat hráči a hráčky ze šesté a sedmé stovky žebříčku.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori