Hlavní obsah

Rebel Djokovič? Omluvili se mu, už se nemusí bát

Může trénovat, aniž by se musel obávat přílišného povyku a třeba i trestu. Novak Djokovič se chystá na kurtech v Marbelle a už ani v úvahách španělských médií není brán jako rebel, který porušuje nařízení během pandemie. Zase je tím nejváženějším tenisovým hostem, který na Costa del Sol pobývá v bratrově domě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Novak Djokovič na ilustračním snímku.

Článek

Před dvěma týdny už se nemohl dočkat a vyrazil na místní kurty. Mylně si vyložil poněkud zamotaná vládní nařízení o tom, kdy mohou začít venku trénovat profesionální sportovci. Čelil kritice. Skoro týden musel čekat, než se záležitost vyjasnila. A teď už vše probíhá úplně hladce.

Na přátelské setkání se srbským esem nečekaně vyrazila i starostka Marbelly María Ángeles Muňozová.

„Návrat sportu je skvělou zprávou při obnovování normální situace. Děkuji Novakovi za to, že je věrný našemu městu, které často navštěvuje a v němž pobývá s bratrem Markem i celou rodinou. Když se jednička rozhodne trénovat v Marbelle, ukazuje to, jak příznivé je naše město pro sportovce," uvedla starostka.

Pro letovisko postižené krizí teď může být Djokovič tou nejlepší reklamou. Španělská média píší, že Djokovič získal právo využívat prostory tenisového klubu v Marbelle jen pro své potřeby. Samozřejmě v souladu s opatřeními stanovenými úřady. Stále platí třeba zákaz používat šatny.

A místní klub se také Djokovičovi omluvil za dřívější zmatky kolem toho, co a kdy se při protipandemických opatřeních smí či nesmí.

Z Marbelly by Djokovič záhy měl vyrazit do Bělehradu, kde má hrát jeden z restartovacích turnajů.

Reklama

Související témata: