Hlavní obsah

Clijstersová chce i po koronavirové pauze pokračovat v kariéře

Nucená pauza kvůli pandemii koronaviru nijak nepoznamenala odhodlání belgické tenistky Kim Clijstersové pokusit se o oživení kariéry. Šestatřicetiletá trojnásobná matka se vrátila na kurty v únoru, její comeback ale už po měsíci zastavilo přerušení sezony. V rozhovoru pro web tenisové Síně slávy, do níž patří od roku 2017, bývalá světová jednička potvrdila, že hodlá hrát dál.

Foto: www.kimclijsters.be

Kim Clijstersová bude pokračovat v kariéře

Článek

"Mým úmyslem nebylo vrátit se jen na rok. Plán je pokračovat," řekla čtyřnásobná grandslamová šampionka. Více než na trénink se sice momentálně soustředí na domácí učení s dětmi, tenisová motivace jí ale nechybí. "Pokud se bude hrát US Open, chci být u toho. Bylo by skvělé, zase si zahrát na kurtu Arthura Ashe. Ale těšila bych se, i kdybych musela hrát na dvorci číslo 18," uvedla.

Clijstersová poprvé ukončila kariéru v roce 2007 a přivedla na svět první dítě. V roce 2009 se vrátila a sezonu korunovala svým druhým triumfem na US Open. Titul v New Yorku obhájila i v následující sezoně, rok 2011 pak zahájila vítězstvím na Australian Open. Po US Open 2012 se s tenisem znovu rozloučila.

Při letošním návratu na kurty se představila v Dubaji a v Monterrey, na obou turnajích prohrála hned své úvodní zápasy.

Reklama