Hlavní obsah

Veselý LiveScore Cup: Muchová si během zápasu zpívala, Siniaková s úsměvem řešila chyby

Praha

Tenisový pátek den na Štvanici? Kdyby ho nenarušila ve večerních hodinách krátká přeháňka, nechybělo by k úplné spokojenosti fanoušků vůbec nic. Výborný tenis za účasti špičkových českých hráček, ale i úsměvné momenty. To vše bylo k vidění v rámci druhého dne LiveScore Cupu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Barbora Strýcová v utkání proti Kateřině Siniakové.

Článek
Fotogalerie

Těsně před zahájením čtvrtečních bojů oznámila jedna z největších hvězd turnaje Markéta Vondroušová, že se musí kvůli zranění břišních svalů z turnaje odhlásit. Její náhradnice Tereza Martincová však loňskou finalistku z French Open zastoupila v neuvěřitelném stylu.

Nejdříve si v rámci skupiny B podala Kristýnu Plíškovou, kterou porazila po setech 4:6, 6:1 a 6:4, aby si o pár hodin později dopřála ještě vydatnější chod v podobě triumfu nad 26. hráčkou světa Karolínou Muchovou. Pražská rodačka vyhrála po setech 5:7, 6:4 a 6:3 a po 2 hodinách a 21 minutách postoupila do finále.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tereza Martincová v utkání proti Karolíně Muchové.

A utkání přineslo prakticky vše, co tenisový zápas může nabídnout. Martincová, které v žebříčku patří až 133. příčka, ztratila první set i přes náskok 5:1, přesto dokázala utkání po parádním výkonu otočit.

Sestřih zápasu Muchová - Martincová z Livescore CupuVideo: O2 TV Sport

Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu Muchová svou soupeřku trápila tradičními kraťasy, ani to na rozjetou outsiderku nestačilo. Ale svěřenkyně Davida Kotyzy prokázala i jiné, než tenisové dovednosti. Už během nucené koronavirové přestávce fanoušky na sociálních sítích bavila hrou na kytaru a zpěvem. A sklidila úspěch.

Své hudební sklony projevila olomoucká rodačka i tentokrát, když si v průběhu druhého setu při výměně stran notovala píseň, která se rozléhala štvanickým areálem. Rozezpívaná tenistka však na svou soupeřku nakonec nestačila. Ve svém posledním utkání ve skupině si tak pokusí zlepšit náladu vítězstvím nad Kristýnou Plíškovou.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Karolína Muchová v utkání proti Tereze Martincové.

Nekonečný game i úsměvy

A ani následující duel skupiny A fanoušky rozhodně nenudil. Utkaly se v něm Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková a hned úvodní hra přinesla parádní podívanou. Game trval třináct minut a rodačka z Hradce Králové v něm střídala parádní údery s jednoduchými chybami. "Jeden úder lepší než druhej," okomentovala 54. hráčka světa ironicky jednu z nich.

O deset let mladší Siniaková byla v úvodu utkání navzdory své často emotivní povaze v pohodě, nepovedené údery s úsměvem konzultovala se svým otcem a trenérem v jedné osobě Dmitrijem. Po dešťové přeháňce však nabral vývoj úvodní sady rychlý směr a po výsledku 6:2 šla do vedení 1:0 na sety Strýcová.

Ve druhém setu už úsměv z tváře fedcupové hrdinky z roku 2018 zmizel. Siniaková začala kupit nevynucené chyby včetně dvojchyb, sadu rychle ztratila 1:6 a připsala si úvodní porážku ve skupině A.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kateřina Siniaková v utkání proti Barboře Strýcové.

V posledním duelu skupiny bude Siniaková čelit světové trojce Karolíně Plíškové, která ve svém úvodním utkání porazila Strýcovou 7:5, 6:1. Z obou skupin postupují jen vítězky, které se utkají v boji titul. Ten má jistý po dvou výhrách Tereza Martincová.

Reklama

  4 : 6, 4 : 5 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 4 : 5 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori