Hlavní obsah

Federer není ani druhým nejlepším tenistou všech dob, tvrdí bývalý grandslamový vítěz

Praha

Má ve své sbírce sto tři titulů z turnajů ATP, vyhrál dvacet grandslamů a dlouhá léta vládl všem tenistům. Přesto prý není nejlepším hráčem v historii. Tedy alespoň podle wimbledonského vítěze Pata Cashe, který tvrdí, že před Rogerem Federerem jsou hned dvě jména.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer patří k nejlepším hráčům tenisové historie

Článek

O Rogeru Federerovi se často hovoří jako o nejlepším tenistovi všech dob. Vyhrál, co se dalo a ve světovém žebříčku byl mnoho let na nejvyšší pozici. Přesto se najdou tací, kteří si myslí něco jiného. Pat Cash, bývalý australský tenista a světová čtyřka, vysvětluje, z jakého důvodu je jiného názoru.

„Každý říká, že Federer je největším hráčem historie, ale není ani druhým nejlepším tenistou všech dob,“ uvedl Cash na webu essentiallysports.com. „Je těžké tomu uvěřit. Ale pokud je někdo nejlepší v historii, tak by měl mít lepší vzájemnou bilanci proti svým největším soupeřům,“ narážel bývalý wimbledonský vítěz na to, že Federer ve většině zápasech nestačil na Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala.

S Djokovičem se Federer dosud střetl padesátkrát, z toho sedmadvacetkrát odcházel jako vítěz srbský tenista. S Nadalem se utkal čtyřicetkrát a španělský hráč ho čtyřiadvacetkrát porazil. Podle Cashe právě Djokovič brzy švýcarskou legendu překoná a dokáže, že je nejlepším tenistou historie.

Foto: Sport.cz

Pat Cash.

„Djokovič je úžasný, má skvělé statistky. Federer s Nadalem měli velký náskok a Djokovič je už téměř dohnal,“ dodal Cash. Djokovič dosud vyhrál sedmnáct grandslamů a na čele žebříčku už strávil dvě stě osmdesát dva týdnů. I teď mu vévodí, avšak žebříček je kvůli současné situaci zmrazen. Federer byl na nejvyšším stupínku tři sta deset týdnů.

Reklama