Hlavní obsah

Souboj týmů Kvitové s Plíškovou je vyrovnaný. Martincová trápí ruskou hvězdu, dohrávat se bude v neděli

Praha
Aktualizováno

Úvodními zápasy byl rozehrán exhibiční turnaj Tipsport Elite Trophy mezi týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové. V prvním duelu si Barbora Strýcová poradila ve svou setech s Markétou Vondroušovou (6:3, 7:5) a zajistila tak růžovému týmu Petry Kvitové vedení. Skóre srovnala Kristýna Plíšková, která porazila Kateřinou Siniakovou (7:5, 6:3). Další zápas mezi Jekatěrinou Alexandrovovou a Terezou Martincovou byl za stavu 1:0 na sety pro českou tenistku kvůli dešti přeložen na neděli, kdy se bude dohrávat i čtyřhra mezi sestrami Plíškovými a Siniakovou s Krejčíkovou.

Sestřih zápasu Tipsport Elite Trophy mezi Markétou Vondroušovou a Barborou StrýcovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Lepší využívání brejkbolových příležitostí a trochu překvapivě i více vítězných míčů. To byly hlavní aspekty vítězství Barbory Strýcové nad po zranění se vracející finalistkou Roland Garros z roku 2019 Markétou Vondroušovou.

Strýcová se po dvou akcích bez diváků hodně těšila právě na Štvanici, kde už byl omezený počet fanoušků povolen a ti vytvořili velmi příjemnou atmosféru.

Pozápasový rozhovor Sestini Hlaváčkové s vítěznou Barborou StrýcovouVideo: O2 TV Sport

"Jelikož já jsem člověk, který rád hraje před diváky, tak jsem si to užívala. Hraju za tým, je to pro mě jiné a uvolněné, jak každá holka na lavičce mi řiká něco jiného, užívám si to," dodala spokojená Strýcová, která má na exhibičních kláních po koronavirové pauze zatím bilanci 3 vítězství a dvou porážek.

Kristýna Plíšková srovnala skóre

Do druhého duelu mezi Kristýnou Plíškovou a Kateřinou Siniakovou vstoupila lépe lounská rodačka, která šla rychle do vedení 3:0. Její soupeřka však reagovala snížením na 2:3, poté utkání na několik desítek minut přerušila dešťová přeháňka.

Po přestávce si obě tenistky držely servis až do stavu 5:4 pro Kristýnu Plíškovou, která však set nedopodávala. Mrzet ji to však nemuselo, vzápětí při svém servisu zaváhala i hradecká rodačka a set po 79 minutách ztratila 5:7.

Sestřih zápasu Tipsport Elite Trophy mezi Kristýnou Plíškovou a Kateřinou SiniakovouVideo: O2 TV Sport

Ve druhé sadě se Kateřina Siniaková trápila na podání, třikrát ho prohrála, její soupeřka zaváhala jen jednou a zápas vyhrála po 1 hodině a 21 minutách 7:5, 6:3.

Stav utkání mezi týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové tak byl po úvodních dvou dvouhrách vyrovnaný 1:1.

Pozápasový rozhovor Sestini Hlaváčkové s vítěznou Kristýnou PlíškovouVideo: O2 TV Sport

Martincová trápí ruskou favoritku

Do třetího zápasu nastoupila v roli jasné favoritky Jekatěrina Alexandrovová, které patří 27. pozice žebříčku. Její soupeřkou byla finalistka LiveScore Cupu Tereza Martincová, 133. hráčka světa.

V první sadě však rozdíl mezi oběma tenistkami vidět nebyl. Martincová držela s ruskou favoritkou bez problémů krok ve výměnách od základní čáry. Až do stavu 4:3 si obě hráčky držely servis, jako první o něj přišla až rodačka z Čeljabinsku. A i když vzápětí neudržela ten svůj ani česká hráčka, úvodní sadu přesto získala za 50 minut 6:4.

Druhý set byl za stavu 2:1 pro Terezu Martincovou kvůli dešti přerušen, dohrávat se bude stejně jako čtyřhra sester Plíškových s Krejčíkovou a Siniakovou v neděli.

Všechny zápasy nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímém přenosu. Přímo ze Štvanice bude komentovat Vojtěch Bidrman a Martin Štefl, pozápasové ohlasy přinese reportérka Andrea Sestini Hlaváčková. Diváci se mohou těšit také na studio pod vedením Jiřího Baumruka, ve kterém se role tenisové expertky ujme Klára Suchoň Koukalová.

Reklama