Hlavní obsah

Djokoviče přemohly emoce. Slzy nešly zastavit

Šlo jen o exhibiční charitativní turnaj, ale světová tenisová jednička Novak Djokovič se do něj emočně ponořila naplno. Na první akci z jím organizované série Adria Tour v rodném Bělehradě navzdory nedělnímu vítězství nad Alexanderem Zverevem nepostoupil do finále a po utkání se při děkovačce čtyřem tisícovkám fanoušků neubránil slzám.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič (vlevo) v rozhovoru se svojí manželkou Jelenou během turnaje v Bělehradě.

Článek

„Na kurtu jsem byl dnes hodně emotivní. Vracely se mi vzpomínky na dětství, jak jsem vyrůstal na těchto kurtech, kde jsem jako kluk hrával. Přemohlo mě to, ale byly to slzy radosti," vysvětloval sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

33leté hvězdě se uprostřed koronavirové pandemie podařilo uspořádat jedinečnou akci. Zatímco profesionální okruh ATP je už řadu měsíců přerušen a jeho restart je zatím v nedohlednu, Djokovič hostil na břehu Dunaje akci s hvězdnými jmény i tisícovkami fanoušků v hledišti.

„Snažím se dávat zpět tam, odkud pocházím a pamatovat si na své dětství a výchovu," dodal Djokovič.

Na jeho úkor postoupil do finále Filip Krajinovič, který zaskočil slavného krajana v sobotu. V souboji o titul ale Krajinovič nestačil na rakouskou hvězdu Dominica Thiema.

„Tenhle turnaj se hrál pro dobrou věc a my všichni jsme do něj dali maximum. Hrálo se hodně kvalitních zápasů ve skvělé atmosféře před plným hledištěm. Byl to perfektní víkend. Velký dík všem včetně Novaka a jeho týmu. Všichni jste udělali moji vůbec první návštěvu Srbska opravdu speciální," děkoval Thiem, jenž vyhrál všechna utkání.

Druhý díl z turnajové série, v níž se hraje na zkrácené sety, bude příští týden hostit chorvatský Zadar. Klání v Černé Hoře muselo být kvůli opatřením proti šíření koronaviru zrušeno, finále Adria Tour by měla hostit začátkem července bosenská Banja Luka.

Reklama

Související témata: