Hlavní obsah

Tenista Ančič bude mít přednášku na Harvardu

Chorvatský tenista Mario Ančič si mezi turnaji v kalifornském Indian Wells a Miami na Floridě odskočí do Bostonu, kde bude mít přednášku na prestižní Harvardově univerzitě. V rámci kurzů sportovního práva bude ve čtvrtek hovořit o historii a struktuře ATP, dopingu, sázkách a právech tenistů na okruhu ATP.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images

Mario Ančič odvrací úder Franka Dančeviče v první kole tenisového turnaje v Torontu.

Článek

Ančič loni dokončil studium práv na univerzitě ve Splitu. Využil k tomu i nucené půlroční tenisové pauzy v roce 2007, kdy onemocněl mononukleózou. Na Harvard ho pozval tamní hostující lektor sportovního práva Peter Carfagna, který před odchodem do soukromé praxe pracoval pro marketingovou společnost IMG, mezi jejíž klienty patří i Ančič.

Pro čtyřiadvacetiletého Chorvata to bude velká zkušenost. "Hrál jsem skoro na všech centrálních kurtech na světě, ale tohle je rovněž centrální jeviště. Vždycky jsem měl mimořádnou motivaci, když jsem hrál na velkých stadiónech, a tohle je pro mě také obrovský stadión," uvedl v rozhovoru pro ESPN.com.

Studentům bude přednášet o tématech, která zpracoval ve své diplomové práci. "Ukazuji tenis trochu z jiného pohledu. Díky výzkumu jsem pochopil více věcí, které se dějí v zákulisí. ATP ke mně byla velmi vstřícná. Poskytla mi dokumenty a nebála se, že cokoliv zveřejním. Doufám, že se to studentům bude líbit," dodal aktuálně devětadvacátý hráč světa.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner