Hlavní obsah

Začíná předprodej lístků na tenisové duely Česka a Slovenska

Praha

Dnes v poledne začal prodej vstupenek na tenisové zápasy Česka a Slovenska. V rámci projektu obou svazů Spolu pro budoucnost se bude o Pohár přátelství hrát 4. a 5. července v Praze, Říčanech a v Bratislavě od výběrů do 14 let až po daviscupové a fedcupové týmy. Nominace budou zveřejněny 29. června.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová v zápase proti Karolíně Muchové ve finále tenisového turnaje O pohár prezidenta ČTS.

Článek

Koupit už je možné vstupenky na pražské utkání daviscupových týmů, cena je sto korun za den a v podvečer byla více než polovina míst na sobotu i na neděli vyprodána. Na oba dny zbývají místa na tribuně podél boční lajny.

"Předpokládáme, že v sobotu i neděli bude na odvetu jarního dramatického daviscupového boje vyprodáno," uvedl v tiskové zprávě David Trunda, ředitel TK Sparta Praha. Čeští muži letos začátkem března v prvním vzájemném daviscupovém střetnutí slavili v Bratislavě nad Slovenskem výhru 3:1.

Na utkání fedcupových družstev na Slovensku bude lístek stát čtyři eura (cca 106 korun) a předprodej teprve začne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Plíšková v zápase proti Barboře Strýcové

Ve Stromovce na Spartě bude hrát daviscupový tým a také ženský tým do 23 let, zápasy kategorií do 14 a 18 let se odehrají v areálu Oáza Říčany. V Bratislavě se v Národním tenisovém centru střetnou vedle fedcupového týmu i muži do 23 let a v areálu Slavia STU Bratislava výběry do 16 let. Všechny zápasy se odehrají na antuce s výjimkou bratislavského utkání fedcupových týmů, které bude na betonu.

Sobotní i nedělní zápas daviscupových celků začne v 10:30, fedcupových v Bratislavě ve 14:00.

Foto: Sport.cz

Jiří Veselý při Davis Cupu v Maďarsku.

Česko-slovenský duel je další z akcí na rozehrání po koronavirové pauze před obnovením mezinárodních okruhů WTA, ATP a ITF, na které by se tenisté měli vrátit v srpnu.

"Zápasy budou pro všechny skvělou přípravou na přechod do turnajového režimu," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Reklama

Související témata: