Hlavní obsah

Federer vypadl v semifinále v Miami s Djokovičem

Švýcarský tenista Roger Federer ani v Miami nezíská svůj letošní první titul na okruhu ATP. Třináctinásobný grandslamový vítěz podlehl v pátečním semifinále 6:3, 2:6 a 3:6 Novaku Djokovičovi ze Srbska, s nímž bojuje o pozici světové dvojky.

Článek

Djokovič se ve finále lukrativního podniku série Masters utká s vítězem druhého semifinále mezi Argentincem Juanem Martínem del Potrem a Andym Murrayem z Británie.

Federer sice za 25 minut vyhrál první set, pak se ale jeho hra úplně rozsypala. Začal kupit nevynucené chyby, kterých celkem nasbíral 47, a Djokovič se vrátil do zápasu. Vrcholem frustrace bývalé světové jedničky byl třetí game rozhodujícího setu, v němž za stavu 0:30 zahrál Federer další příliš dlouhý forhend a vzteky mrštil o zem raketou, kterou úplně zdemoloval.

Před čtyřmi lety v Miami pomohla podle agentury AP hozená raketa Federerovi k obratu ve finále proti Rafaelu Nadalovi, tentokrát se však zázrak nekonal. I když měl na své straně diváky a za stavu 0:4 ještě vyhrál dva gamy za sebou, zápas neotočil a v jubilejním desátém vzájemném duelu s Djokovičem potřetí v kariéře prohrál.

MIAMI
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 3:6, 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata: