Hlavní obsah

Prague Open nakonec bude! Kdy se tenistky v Praze představí?

Praha
Aktualizováno

Praha bude po restartu mezinárodní tenisové sezony po koronavirové pauze dějištěm turnaje ženského okruhu WTA. Prague Open se na antukových kurtech Sparty uskuteční 10. až 15. srpna s dotací 225 tisíc dolarů. Dnes o tom informovali pořadatelé.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

České tenistky se v srpnu mohou představit na turnaji WTA v Praze

Článek

Jedná se o nový turnaj zařazený do provizorního kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení J&T Banka Prague Open.

"Je to velká čest pro celou českou tenisovou rodinu. Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů. Jistě k tomu přispěl i rychlý bezproblémový restart sezony, během kterého jsme zvládli několik turnajů," uvedl prezident Českého tenisového svazu (ČTS) Ivo Kaderka v tiskové zprávě.

Petra Kvitová odehrála vítězný turnaj pod prášky. Objevily se trable s rukouVideo: Sport.cz

Původně se měl ve stejném srpnovém termínu hrát Rogers Cup v Montrealu, který byl zrušen. "WTA hledala v této zvláštní mimořádné době místa a organizátory, kteří by připravili rychle a v garantované kvalitě skvělý turnaj. Díky společnému diplomatickému úsilí se nám podařilo získat turnaj do České republiky," uvedl Kaderka.

Organizátoři oznámili, že již jednají s nejlepšími českými hráčkami. "Které jsou vždy ozdobou domácích akcí," vyzdvihl ředitel turnaje David Trunda.

Turnaj WTA je splněný sen

Pražský turnaj v jarním termínu je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni ve Stromovce kralovala Petra Kvitová.

Vždycky jsem říkala, že jsem pro, aby se tam jelo za jakékoliv situace, říká o US Open Karolína PlíškováVideo: Sport.cz

Nyní se některá z nich může představit na Spartě v srpnu. "Turnaj WTA v roce 2020 na Spartě je splněný sen. Po celosvětové pandemii je jeho potvrzení a zařazení do provizorního kalendáře WTA skvělá zpráva. Skvělé české publikum se i letos dočká špičkového ženského tenisu," řekl Trunda. Nachystány mají být mobilní tribuny s kapacitou 2000 míst, předprodej vstupenek začne v červenci.

Tenisový svaz pořádá pro elitní hráče akce na rozehrání Trofej solidarity a naděje ČTS a soutěž družstev Barvy pro budoucnost. Soukromí promotéři dělali charitativní Livescore Cup a v pondělí začne druhý díl týmové akce Tipsport Elite Trhophy. Příští víkend dojde na utkání Česka se Slovenskem, v němž se v Praze, Říčanech a Bratislavě utkají týmy od výběrů do 14 let až po daviscupové a fedcupové.

Mezinárodní sezona je zastavená od března. WTA Tour začne 3. srpna v Palermu, mužský turnajový okruh ATP o jedenáct dnů později ve Washingtonu.

Reklama

Související témata: