Hlavní obsah

Krejčíková, Siniaková - Kr. Plíšková, Ka. Plíšková 3:6, 7:6, 10:6Pikantní debl rozhodla dramatická koncovka. Sestry Plíškovy po bitvě padly

Aktualizováno

Comeback se nepovedl! Znovu s raketou v ruce na kurtu zasáhla do druhého dílu charitativní série tenisových družstev Tipsport Elite Trophy na antuce v Prostějově i Petra Kvitová, návrat po zranění ruky jí ale nevyšel. Kapitánka Růžového týmu prohrála s Markétou Vondroušovou 4:6, 1:6. V posledním dnešním duelu vyhrály Krejčíková se Siniakovou nad sestrami Plíškovými po setech 3:6, 7:6 a 10:6 a Černý výběr Karolíny Plíškové tak vede nad týmem Petry Kvitové 5:3 na zápasy. Všechna utkání vysílá O2 TV Sport a O2 TV Tenis.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Kristýna Plíšková v utkání proti Jekatěrině Alexandrovové.

Článek
Fotogalerie

Kvitová nastoupila k dvouhře poprvé po měsíci, během kterého léčila bolavé předloktí. Ztratila svůj úvodní servis a prohrávala ještě 2:3. "Hrozně to skáče, ale atmoška je tady dobrá," říkala na lavičce Barboře Strýcové. "Teď přijde tvůj game," předpověděla Strýcová a měla pravdu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová po dobrých returnech získala brejk zpět a zdálo se, že první set otočí.

Petra Kvitová prohrála v Prostějově s Markétou VondroušovouVideo: O2 TV Sport

Vondroušová ale ukázala, že se na klouzavém antukovém povrchu cítí lépe a kontrovala. Za stavu 3:4 sice prohrávala při svém podání 0:40, jenže hru získala a posléze do konce utkání přišla už jen o jeden game. "Petra hrála letos poprvé na antuce, ale já jsem předvedla dobrý výkon," řekla Vondroušová.

Co říkala Markéta Vondroušová po vítězství nad Petrou Kvitovou?Video: O2 TV Sport

Kristýna Plíšková zvládla i svoji čtvrtou dvouhru v Tipsport Elite Trophy. Zápas s Ruskou Alexandrovovou, 27. hráčkou světa, kterou minule v Praze porazila poprvé v kariéře, skvěle rozjela a mohla vyhrát ve dvou setech, ale ve druhé sadě neudržela brejk. V super tie breaku ale otočila stav z 2:4 na 7:4 a za stavu 9:7 si prasátkem z returnu připravila mečbol, který vzápětí proměnila. Dohromady s prvním kláním bodovala už popáté.

Sestřih utkání Kristýna Plíšková - Jekatěrina AlexandrovováVideo: O2 TV Sport

Ve třetím dnešním zápase zvítězila po velké bitvě českých nadějí patnáctiletá Linda Fruhvirtová nad o rok mladší Nikolou Bartůňkovou po setech  1:6, 7:6 a 10:4.

Sestřih zápasu Linda Fruhvirtová - Nikola BartůňkováVideo: O2 TV Sport

V prvním dílu Elite Trophy Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a vede 1:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

Dramatický debl pro favoritky

V závěrečné čtyřhře mezi dvojnásobnými grandslamovými šampionkami Kateřinou Siniakovou s Barborou Krejčíkovou proti sestrám Plíškovým měly v prvním setu více ze hry překvapivě Karolína s Kristýnou Plíškovou, kterým stačil jediný brejk k tomu, aby úvodní sadu vyhrály 6:3.

V dramatickém druhém setu si oba páry jednou prohrály podání, o výsledku tak musel rozhodnout tiebreak, ve kterém byly úspěšnější favoritky, které ho získaly 7:3 a srovnaly tak na 1:1.

Rozhodující supertiebrak už patřil Siniakové s Krejčíkovou, které ho získaly 10:6 a snížily tak stav mezi Růžovým týmem Petry Kvitové a Černým Karolíny Plíškové na 3:5.

Charitativní turnaj tenisových družstev žen Tipsport Elite Trophy v Prostějově:
Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 5:3
Kristýna Plíšková - Alexandrovová (Rus.) 6:0, 4:6, 10:7
Vondroušová - Kvitová 6:4, 6:1
L. Fruhvirtová - Bartůňková 1:6, 7:6, 10:4
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková - Krejčíková, Siniaková 6:3, 6:7, 6:10

Pozápasový rozhovor s Lindou FruhvirtovouVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: