Hlavní obsah

Drtivý finiš nestačil. Tým Karolíny Plíškové slaví v Tipsport Elite Trophy druhý triumf

Aktualizováno

Je dobojováno. I druhý díl Tipsport Elite Trophy ovládl Černý tým Karolíny Plíškové, který po dramatickém průběhu zdolal Růžový celek Petry Kvitové 7:6. O vítězi rozhodla závěrečná čtyřhra, ve které pár Vondroušová, Muchová překvapivě zdolal Strýcovou s Krejčíkovou 6:4, 7:6.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Karolína Muchová v utkání proti Barboře Strýcové

Článek

Kateřina Siniaková se s Kristýnou Plíškovou potkala už v úvodním díle Tipsport Elite Trophy na pražské Štvanici, kdy své soupeřce podlehla 5:7, 3:6. V úterním duelu naopak mohla ve čtyřhře po boku Barbory Krejčíkové slavila výhru nad dvojčaty Plíškovými a teď uspěla i v singlu.

A hradecké rodačce vyšla odveta dokonale, když Kristýnu Plíškovou zdolala ve svou setech 7:5, 6:4. Růžový tým Petry Kvitové tak snížil na 4:5.

Růžový tým Petry KvitovéČerný tým Karolíny Plíškové
Petra KvitováKarolína Plíšková
Barbora StrýcováKristýna Plíšková
Kateřina SiniakováMarkéta Vondroušová
Barbora KrejčíkováKarolína Muchová
Jekatěrina AlexandrovováTereza Martincová
Linda FruhvirtováNikola Bartůňková

Siniaková oplatila Kristýně Plíškové porážku z prvního dílu na Štvanici. V Prostějově lépe returnovala a sama dobře podávala. "Trošku jsem jí vnutila moji hru a toho si cením," řekla Siniaková v rozhovoru pro O2 TV. "Je super, že stahujeme a budeme bojovat do posledního balonu," uvedla 54. hráčka světa.

Kristýna Plíšková prohrála dvouhru v soutěži poprvé po předchozích čtyřech vítězstvích. Mimo jiné ve středu zdolala i Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Barbora Strýcová v utkání proti Tereze Martincové.

O vyrovnání se následně postarala Barbora Strýcová, která po velké bitvě přehrála Terezu Martincovou 4:6, 6:3 a 10:6. "Tahle špatně jsem se dlouho necítila, hrozně tvrdě. Vybojovaný zápasy jsou nejlepší pro psychiku," uvedla Strýcová.

Po deseti zápasech tak bylo skóre vyrovnané 5:5.

Obrat zařídila Krejčíková, debl však favoritky nezvládly

O vedení se postarala v poslední dvouhře Barbora Krejčíková, která v nervydrásajícím duelu zdolala Karolínu Muchovou 6:4, 3:6 a 11:9. "Mám obrovskou radost, protože Karolína hraje prostě dobře. Má strašně nepříjemný styl a jsem ráda, že jsem to dokázala vybojovat," říkala spokojená vítězka.

Krejčíková i Muchová se představily i v závěrečné čtyřhře, která byla ohodnocena dvěma body. A z vítězství se nakonec překvapivě radovaly Muchová s Vondroušovou, které si poradily s bývalými deblovými světovými jedničkami po setech 6:4 a 7:6. Černý tým Karolíny Plíškové tak vyhrál druhý díl Tipsport Elite Trophy 7:6.

V prvním dílu Elite Trophy v Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a vede 1:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července nejspíš na tvrdém povrchu.

Reklama

Související témata: