Hlavní obsah

Nejlepší v historii? Může překonat i Serenu, tvrdí o zářivém talentu grandslamová vítězka

Je považována za nejtalentovanější tenistku současnosti. Úspěšná byla nejen mezi juniorkami, ale prosazuje se už i mezi mnohem staršími kolegyněmi. Coco Gauffová má nakročeno ke skvělé kariéře. Teprve šestnáctiletá teenagerka uchvátila mnoho odborníků a bývalá grandslamová vítězka Sue Barkerová tvrdí, že by mohla překonat i legendární Serenu Williamsovou.

Foto: Sport.cz

Coco Gauffová.

Článek

Byla juniorskou světovou jedničkou, vyhrála juniorské French Open ve dvouhře, US Open ve čtyřhře a teď řádí na okruhu WTA. Loňskou sezonu na něm začínala jako 685. hráčka a teď jí už patří dvaapadesáté místo. Coco Gauffová má podle odborníků před sebou skvostnou kariéru.

Teprve šestnáctiletá teenagerka loni šokovala ve Wimbledonu, kde se z kvalifikace probojovala až do osmifinále, na US Open se pak dostala do třetího kola a o několik týdnů později se postarala o další překvapení. Na turnaji v Linci si došla z kvalifikace až pro titul, když si ve finále poradila s grandslamovou vítězkou Jelenou Ostapenkovou.

Skvěle si vedla i letos, když si na Australian Open zahrála osmifinále. Cestou do něj porazila dvě grandslamové vítězky Venus Williamsovou a Naomi Ósakaovou. Talentovaná tenistka ohromila a bývalá šampionka French Open Sue Barkerová tvrdí, že by v počtech grandslamů mohla překonat i legendární Serenu Williamsovou, která jich zatím získala třiadvacet. „Má na to být nejlepší hráčkou historie,“ prohlásila Barkerová na webu essentiallysports.com.

Gauffová má podle ní k tomu všechny předpoklady. „Nikdy by mě nenapadlo, že něco takového vyslovím. Coco má všechno, je fyzicky i psychicky silná a má skvělou hru,“ vysvětlovala Barkerová. „Když začne vyhrávat grandslamy v osmnácti, kdoví na jakém čísle se zastaví,“ dodala bývalá tenistka.

Reklama

Související témata: