Hlavní obsah

Praha uvidí další světovou hvězdu! Kvitová ale odjede hrát do Německa

Praha

Čeští tenisoví fanoušci se mohou těšit na další parádní podívanou. Na třetím dílu charitativní tenisové série Tipsport Elite Trophy se představí mimo jiné i světová osmička Belinda Bencicová, která během turnaje na pražské Štvanici od 18. do 20. července posílí růžový tým Petry Kvitové. Ten doplní také Slovenka Viktória Kužmová (82. WTA).

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Na snímku je Černý tým - (zleva) Nikola Bartůňková, Tereza Martincová, Kristýna Plíšková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková.

Článek

Hrát se bude i vzhledem k blížícímu se US Open na tvrdém povrchu centrálního štvanického dvorce, kam se vrací tenis s diváky po dlouhých devíti letech.

V roli kapitánky růžového týmu bude tentokrát Barbora Strýcová, protože kapitánka Kvitová již dříve přislíbila ve stejném termínu účast na turnaji v Berlíně.

„Péťa má bohužel jiné pracovní povinnosti, tak jsem kapitánské otěže převzala já. Posledně byly všechny zápasy extrémně vyrovnané, rozuzlení přišlo až v poslední čtyřhře, bohužel jsme opět tahaly za kratší konec my. Tým budu mít kvalitní, snad se tedy štěstí tentokrát překulí na naši stranu," doufá Strýcová.

Wimbledon zrušili, ale Petra Kvitová si na trávě přece jen zahraje. Zraněné předloktí tento povrch zvládne.Video: Sport.cz

To černý tým světové trojky Karolíny Plíškové zůstává v původní sestavě.

„Těším se, že se přesuneme z antuky na beton, který je mi přece jenom bližší. Věřím, že si to s holkami opět užijeme a podaří se nám i potřetí zvítězit," uvedla Plíšková.

Turnaj začne v sobotu ve 12 hodin. Ve třech po sobě jdoucích dvouhrách se střetnou kapitánkami nominované hráčky, program dne zakončí čtyřhra. Jednotlivé duely se nemohou během jednoho turnaje opakovat, což v praxi znamená, že každý den proti sobě nastoupí jiné soupeřky.

V předchozích dvou kláních zvítězil po napínavém souboji černý tým. V Praze zvítězil 7:4 a v Prostějově rozhodl až v závěrečné čtyřhře o výhře 7:6.

Ceny denních vstupenek na turnaj se pohybují v rozmezí od 200 do 300 Kč. Třídenní vstupenky pak od 500 do 700 Kč. Kapacita centrálního dvorce je v rámci vládních nařízení snížena na 1000 diváků.

Reklama

Související témata: