Hlavní obsah

Mé dny jsou sečteny, tohle už překonat nedokážu, přiznal grandslamový šampion

Londýn/Praha

Osud se s ním nemazlí. Trojnásobný grandslamový šampion Andy Murray se v lednu minulého roku loučil kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí s tenisovou kariérou. Další operace mu však dala naději na návrat. Definitivní ortel nad tenisovou poutí rodáka z Glasgow přichází ale až nyní. Pandemie mi bere naději, jsem starý, už se na grandslamy nevrátím," řekl pro britská média tenista.

Foto: Sport.cz

Andy Murray.

Článek

Tenisový svět by se měl v srpnu pomalu zase probudit k životu. Na programu jsou navíc i grandslamové podniky US Open a odložené Roland Garros. Nic z toho se však třiatřicetiletého Murrayho pravděpodobně týkat nebude.

"Věřil jsem, že se ještě můžu na grandslamu ukázat, ale pandemie koronaviru mi vzala naději. Jsem na špičkový tenis už starý, na návrat je pozdě, mé dny jsou sečteny," říkal se smutkem v hlase dvojnásobný olympijský šampion.

Hlavním důvodem grandslamového loučení však nejsou zdravotní problémy, ale právě koronavirová pauza. "Ničí mě to, jsem frustrován. Na jednu stranu se strašně chci vrátit, na druhou vím, že po tak dlouhé pauze to už nejde."

Wimbledon byl cíl

Andy Murray své loučení s turnaji velké čtyřky plánoval na letošní Wimbledon, slavný podnik však byl bez náhrady zrušen.

"Přišel jsem o turnaj, který miluji nejvíce a už asi nebudu mít možnost se sem jako aktivní hráč vrátit. Chybí mi i cestování po světě, chybí mi tenis jako celek," dodává dvojnásobný vítěz Wimbledonu.

Foto: Sport.cz

Britský tenista Andy Murray.

Aspoň nějaké pozitivum na pandemii však našel i on. "Můžu být se svou rodinou, vídám své přátelé, své rodiče. To mi hodně pomáhá," uzavírá bývalá světová jednička.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články