Hlavní obsah

Veliká ostuda české šampionky! Siniaková padla s hráčkou, která nefiguruje v žebříčku

Praha

Zapomenout! To je asi tak to jediné, co může Kateřina Siniaková po duelu se sedmnáctiletou tenistkou Darjou Vidmanovou udělat. Česká fedcupová šampionka totiž na turnaji o Trofej solidarity a naděje prohrála s hráčkou, která ani nefiguruje na žebříčku WTA. Své krajance podlehla po dvou a půl hodinách boje 4:6, 6:3, 6:7 a s prostějovskými kurty se loučí s pořádnou ostudou.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková se na kurtech trápí

Článek

Píše se listopad roku 2018 a český tým bojuje ve finále Fed Cupu proti Spojeným státům. A byl to zápas, který měl jasnou hlavní hrdinku. Vyprodaná O2 arena aplauduje Kateřině Siniakové, která po heroickém výkonu přehrává Sofii Keninovou a zajišťuje pro domácí tým třetí rozhodující bod. To všechno se však zdá jako tenisový pravěk. Prakticky přesně od tohoto okamžiku se totiž píše úplně jiná kapitola české tenistky.

Sezonu 2019 Kateřina Siniaková prakticky protrpěla, nebýt osmifinálové účasti na French Open a semifinále na menším turnaji v Norimberku, mohla na celý minulý rok rovnou zapomenout. Radost jí mohly dělat aspoň deblové úspěchy po boku Barbory Krejčíkové.

Letošní rok je díky kororavirové pauze zatím ve znamení exhibic, ale ani tam se bývalá 31. hráčka světa nepředvádí v ideálním světle.

Prozatímním vrcholem trápení bývalé světové deblové jedničky je zmiňovaný turnaj o Trofej solidarity a naděje. Hned ve svém úvodním zápase si totiž Kateřina Siniaková uřízla obrovskou ostudu, když prohrála se sedmnáctiletou českou nadějí Darjou Vidmanovou.

Vidmanová vzhledem k věku ještě nefiguruje v žebříčku WTA, v tom juniorském jí patří 40. příčka. V souboji s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou ve čtyřhře na to však nebrala vůbec ohled. První set vyhrála 6:4. Ve druhém, který byl plný ztracených servisů, padla 3:6, dramatická rozhodující sada však patřila znovu Vidmanové, která ovládla tiebreak 7:4, sadu 7:6 a slaví životní úspěch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková v zápase s Petrou Kvitovou.

Obrovský propadák Kateřiny Siniakové ještě podtrhuje fakt, že na turnaji plnila roli první nasazené hráčky, její soupeřka se naopak musela do hlavní soutěže prokousávat z kvalifikace.

Siniaková už na konci minulé sezony byla blízko pořádné ostudě, v rámci extraligy byla krůček od porážky od v té době dvanáctileté Brendy Fruhvirtové, kterou zdolala až po velkém boji 3:6, 6:2 a 7:5.

Reklama

Související témata: