Hlavní obsah

Jedna ostuda nestačila. Siniaková padla s třináctiletou nadějí!

Prostějov

Krize Kateřiny Siniakové nekončí. Česká tenistka prohrála i svůj druhý zápas turnaje o Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta. Po středeční ostudě se sedmnáctiletou Darjou Viďmanovou však tentokrát polyká ještě kyselejší tabletu. Bývalá světová deblová jednička nestačila na teprve třináctiletou českou naději Brendu Fruhvirtovou, které podlehla ve dvou setech 6:7, 1:6.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková se na kurtech trápí

Článek

Byla to obrovská facka, kterou Kateřina Siniaková schytala ve svém úvodním zápase na turnaji od sedmnáctileté krajanky Darji Viďmanové. Tenistce, která není ani na žebříčku WTA a v tom juniorském jí patří 40. příčka, podlehla po dvou a půl hodinách boje 4:6, 6:3 a 6:7.

Ani to však nebylo dno. Dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře dostala ještě větší „sodu" i ve čtvrtek, kdy nestačila na teprve třináctiletou českou naději Brendu Fruhvirtovou, která favoritku roznesla po výsledku 7:6, 6:1.

V prvním setu obě hráčky přišly třikrát o svůj servis, dramatickou koncovku však ovládla mladší ze sester Fruhvirtových, když tie break získala 7:5 a po 56 minutách šla do vedení 1:0 na sety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český tým (zleva) Petra Kvitová, kapitán Petr Pála, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková a Lucie Šafářová slaví další triumf ve Fed Cupu.

Zlomená hradecká rodačka už morální síly na zvrat nenašla. Druhou sadu odevzdala 1:6 a připsala druhou šokující porážku.

Siniaková se s Brendou Fruhvirtou utkala loňského roku v prosinci, kdy v rámci extraligy tehdy dvanáctiletou slečnu přetlačila po velkém boji 7:5 ve třetím setu.

Siniaková je už bez šance

Siniaková se ve skupině utká ještě s devatenáctiletou Annou Siskovou, ale šanci na postup už nemá. Fruhvirtová i Viďmanová mají na kontě dvě výhry a utkají se o první místo ve skupině zaručující postup do semifinále.

Největší favoritkou turnaje je nyní deblová parťačka Siniakové Barbora Krejčíková, která po finálové výhře nad Siniakovou koncem června vyhrála jiný podnik této série ve Starých Splavech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články