Hlavní obsah

V Liberci dominoval Vrbenský a překazil Forejtkovi hattrick

Praha

Hattrick Jonáši Forejtkovi nakonec nevyšel. Juniorský vítěz US Open podlehl v posledním zápase třídílné série turnajů o Trofej solidarity a naděje Českého tenisového svazu v Liberci Michaeli Vrbenskému hladce 3:6, 4:6. Mezi ženami si triumf odnesla sedmnáctiletá naděje Darja Viďmanová, která si poradila s Veronikou Vlkovskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Vrbenský ovládl turnaj v Liberci

Článek

O dva roky starší Forejtek triumfoval během měsíce a půl ve Starých Splavech a následně v Prostějově. Dnes však nestačil na vrstevníka, dvacetiletého Vrbenského, který na konci května vyhrál první domácí turnaj po koronavirové pauze o pohár prezidenta ČTS v Praze na Spartě.

Forejtek začal finálový duel Svijany Open lépe, ale od stavu 3:2 získal Vrbenský sedm gamů v řadě. Forejtek se díky brejku do druhého setu ještě vrátil, zdramatizoval ho, v posledním gamu však neudržel servis. Vrbenský převzal trofej i prémii 150 000 korun, Forejtek 80 tisíc.

Viďmanová otočila finálové utkání s Veronikou Vlkovskou ve výhru 2:6, 6:3, 6:0 a vylepšila předchozí finálovou účast v Prostějově.

"Prožil jsem tady v Liberci dobrý a úspěšný týden. V semifinále jsem musel vydřít těžký třísetový zápas s Pavlem Nejedlým a dnes jsem si věřil a přerušil Jonášovu vítěznou sérii," řekl Vrbenský po výhře nad vítězem loňské juniorky US Open.

Rodačka z Moskvy Viďmanová, svěřenkyně trenéra Daniela Vaňka ze Štvanice, otočila finálové utkání s Veronikou Vlkovskou ve výhru 2:6, 6:3, 6:0 a vylepšila předchozí finálovou účast v Prostějově.

Turnaj Svijany Open 2020 v Liberci - Trofej solidarity a naděje - finále:
Muži:
Vrbenský - Forejtek 6:3, 6:4
Ženy:
Viďmanová - Vlkovská 2:6, 6:3, 6:0

Reklama

Související témata: