Hlavní obsah

Juvanová - Vondroušová 1:6, 7:5, 6:4Vondroušová nečekaně vypadla v prvním kole

Aktualizováno

Tenistce Markétě Vondroušové se v Palermu první zápas na WTA Tour po dlouhé koronavirové pauze nevydařil. Světová osmnáctka dnes na antuce na Sicílii nečekaně prohrála v úvodním kole se 121. hráčkou žebříčku Kajou Juvanovou ze Slovinska 6:1, 5:7 a 4:6.

Tenistce Markétě Vondroušové se v Palermu první zápas na WTA Tour po koronavirové pauze nevydařilVideo: sntv

 
Článek

Jednadvacetiletá Vondroušová naplňovala roli druhé nasazené hráčky turnaje jen v prvním setu. Česká favoritka, jež naposledy hrála na okruhu WTA koncem února v Dauhá, sadu získala za necelou půlhodinu a zdálo se, že kráčí za vítězstvím.

O dva roky mladší Juvanová ale hned na úvod druhého setu vzala Vondroušové poprvé v zápase podání a odskočila do vedení 4:0. Češka se sice dokázala vrátit, otočila na 5:4 a dvakrát byla dva míčky od postupu, ale zbytek druhé sady i úvod té třetí patřil slovinské kvalifikantce. Ta se opět ujala vedení 4:0 a Vondroušová navzdory snížení usilovala o obrat marně.

Loňská finalistka Roland Garros v zápase dlouhém dvě a půl hodiny ztratila šestkrát podání a udělala osm dvojchyb. Dopřála tak Juvanové první vítězství nad hráčkou světové dvacítky.

"Ona začala dobře, zatímco já byla trochu nervózní, přece jen to pro mě byl první zápas proti hráčce Top 20. Ale ve druhém a třetím setu jsem se uklidnila a začala hrát mnohem líp," řekla Slovinka.

Po vyřazení Vondroušové tak zůstává jedinou Češkou na turnaji Kristýna Plíšková, která se v druhém kole střetne s domácí Sarou Erraniovou.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 163 103 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Juvanová (Slovin.) - Vondroušová (2-ČR) 1:6, 7:5, 6:4
Dodinová (Fr.) - Zidanšeková (Slovin.) 2:6, 6:4, 6:4
Sasnovičová (Běl.) - Mertensová (5-Belg.) 6:4, 6:1
Martičová (1-Chorv.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:0, 6:3
Samsonovová (Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6:4, 6:2
Ferróová (Fr.) - Podoroská (Arg.) 6:2, 6:1
Giorgiová (It.) - Petersonová (Švéd.) 7:5, 6:4

Reklama

Související témata: