Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Vondroušová 6:2, 6:4Plíšková porazila Vondroušovou, v cestě za obhajobou už stojí jen Halepová

Aktualizováno

Karolína Plíšková dál úspěšně mašíruje antukovým turnajem v Římě a od úspěšné obhajoby titulu ji dělí jediné vítězství. Turnajová dvojka v nedělním semifinále svedla souboj s další Češkou Markétou Vondroušovou a finálovou účast si zajistila po vítězství 6:2, 6:4. V pondělí bude Plíšková čelit turnajové jedničce Simoně Halepové.

Karolína Plíšková v semifinále v Římě vyřadila Markétu VondroušovouVideo: sntv

 
Článek

Favorizovaná Plíšková si v dnešním zápase na Foru Italicu pomohla šesti esy a porazila Vondroušovou i podruhé v kariéře. V generálce na přeložené Roland Garros si osmadvacetiletá česká tenistka zahraje po lednovém vítězství v Brisbane o druhý titul v sezoně a celkově o 17. v kariéře.

S aktuální světovou dvojkou Halepovou má Plíšková negativní bilanci 4:7, ale poslední dva vzájemné duely loni vyhrála.

Foto: Clive Brunskill, Reuters

Markéta Vondroušová vrací míček v semifinálovém duelu s Karolínou Plíškovou.

Nejvýše nasazená rumunská tenistka udolala v neděli po více než dvouhodinové bitvě Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:3, 4:6 a 6:4. Světová dvojka Halepová vyhrála na okruhu WTA již třináctý zápas v řadě. Do italské metropole přijela jako šampionka srpnového turnaje Prague Open a před dlouhou koronavirovou pauzou v únoru vládla v Dubaji.

Strýcová má čtvrtý deblový titul

Tenistka Barbora Strýcová a její tchajwanská parťačka Sie Šu-wej vyhrály antukový turnaj v Římě a získaly letošní čtvrtý společný titul na WTA Tour. Nejvýše nasazený pár v dnešním finále porazil 6:2, 6:2 německo-rumunskou dvojici Anna-Lena Friedsamová, Raluca-Ioana Olaruová.

Foto: Clive Brunskill, Reuters

Barbora Strýcová (vpravo) a její tchajwanská parťačka Sie Šu-wej slaví deblový titul v Římě.

Strýcová se Sie Šu-wej navázaly v italské metropoli na skvělou formu z úvodu sezony. Před koronavirovou pauzou ovládly turnaje v Brisbane, Dubaji a Dauhá, jedinou porážku utrpěly ve finále Australian Open. Celkem letos vyhrály 21 z 22 zápasů, na US Open ani jedna z nich nestartovala.

Čtyřiatřicetiletá Strýcová si dnes připsala 31. deblový titul v kariéře, dva turnaje vyhrála také ve dvouhře.

Ve finále mužské dvouhry je nejvýše nasazený Novak Djokovič, jenž v semifinále zdolal po více než dvou hodinách 7:5, 6:3 Caspera Ruuda z Norska. Srbský favorit bude v pondělním finále usilovat o rekordní 36. titul z turnajů kategorie Masters. Jeho soupeřem bude sobotní přemožitel Rafaela Nadala Diego Schwartzman z Argentiny, který v tříhodinové semifinálové bitvě udolal 6:4, 5:7, 7:6 Kanaďana Denise Shapovalova.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka)
Muži (dotace 3,854.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (Nor.) 7:5, 6:3
Schwartzman (8-Arg.) - Shapovalov (12-Kan.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:4)
Ženy (dotace 1,692.169 eur):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (9-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4
Karolína Plíšková (2-ČR) - Vondroušová (12-ČR) 6:2, 6:4
Čtyřhra - finále:
Sie Šu-wej, Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Friedsamová, Olaruová (Něm./Rum.) 6:2, 6:2

Reklama

Související témata: