Hlavní obsah

Hvězdný Nadal promluvil. Kdy plánuje děti a co bude s kariérou?

Praha

Soukromí si chrání více než svých devatenáct grandslamových titulů. Žádné skandály na kurtu ani mimo něj od legendárního Španěla Rafaela Nadala rozhodně nečekejte. Se svou životní partnerkou a dnes již i ženou Xiscou Perellovou se oženil po čtrnáctileté známosti loni v létě. Ale zatímco jeho odvěcí rivalové Djokovič i Federer už vychovávají své potomky, Španěl životní krok stále odkládá.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal se svou manželkou Franciscou Perellovou

Článek

Je mu 34 let, na svém kontě má Rafael Nadal devatenáct grandslamových titulů a před sebou ještě jeden velký sen. Minimálně dotáhnout nebo ještě lépe překonat svého velkého soupeře a přítele Rogera Federera, který má ještě o jeden primát z turnajů velké čtyřky navíc. Dorovnat ho rodák z Mallorky může již na blížícím se French Open, které ovládl v minulosti dvanáctkrát.

V jednom však na Rogera Federera výrazně ztrácí. Zatímco Švýcar vychovává s manželkou Mirkou už čtyři děti, populární Rafa pořád nic. A otázky na to, kdy založí se svou půvabnou manželkou rodinu, se tak objevují čím dál tím častěji.

Počet grandslamových titulů
JménoPočet titulůvěk
Roger Federer2039
Rafael Nadal1934
Novak Djokovič1733

"Mám povinnosti a samozřejmě velkou odpovědnost vůči svému okolí. A v mém životě hraje tenis stále velikou roli. Ještě důležitější je pro mě ale štěstí mé rodiny a mých blízkých. Už o klíčových věcech nerozhoduji sám, vše probírám s mou ženou a takto důležité rozhodnutí nejsou pochopitelně výjimkou," úspěšně mlžil antukový král.

Nečekal jsem, že ještě budu hrát

"A kdy budeme mít děti? To záleží na situaci. Takové věci je velmi těžké předjímat. Ale je pravda, že když jsem dříve přemýšlel, co budu dělat v čtyřiatřiceti, tak jsem byl přesvědčený o tom, že už tenis hrát nebudu a budu mít rodinu," připustil rodák z Mallorky.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Rafael Nadal nezvládl zápas proti Argentinci Schwartzmanovi

Konkrétnější, kdy se svou partnerkou založí rodinu, však být nechtěl. "Možná to bude brzy, ale pořád chci hrát tenis, nehodlám končit. Až kariéru ukončím, pak to bude hlavní téma. Já osobně miluju děti a chci je mít. Vím, kolik mi je a je jasné, že nemůžeme čekat dalších pět let," přiznal Rafa.

Nadal se po obnovení tenisové sezony zatím zúčastnil jen turnaje v Římě, kde překvapivě vypadl ve čtvrtfinále s Argentincem Diegem Schwartzmanem.

"Nebudu se vymlouvat, nehrál jsem prostě tak dobře, abych si zasloužil vyhrát. Teď se však chci soustředit na French Open," potvrdila legenda svůj útok na dvacátý grandslamový titul.

Reklama

  3 : 5 Andrejevová - Nosková 3 : 5 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová