Hlavní obsah

Kvitová finále Wimbledonu hrát nebude, Williamsovou porazit nedokázala

PRAHA/LONDÝN

Finále dámské dvouhry letošního Wimbledonu se obejde bez české účasti, famózní cesta Petry Kvitové letošním grandslamovým turnajem v Londýně skončila v semifinále. S obhájkyní titulu Serenou Williamsovou prohrála po setech 6:7 a 2:6. Američanka se o svůj čtvrtý titul z Wimbledonu utká s Ruskou Věrou Zvonarevovou, která vyřadila Bulharku Cvetlanu Pironkovovou.

Foto: Toby Melville , Reuters

Petra Kvitová během semifinále Wimbledonu

Článek

Přes prohru byla Kvitová se svou hrou spokojená. Konstatovala, že jí k úspěchu mnoho nescházelo. "Myslím, že jsem sehrála dobrý zápas a že jsme hrály dobře. Chyběl jenom kousek," řekla po utkání.

"Byla prostě lepší, ale určitě se s ní dá hrát," uvedla česká hráčka, která prý nebyla při svém premiérovém semifinále na grandslamovém turnaji nervózní. "Nebyla jsem moc nervózní, jen v šatně a trochu při rozehrávce. Pak to ze mě spadlo," prohlásila.

Tenisový Wimbledon, semifinále žen:
Petra Kvitová - Serena Williamsová

Před soubojem s trojnásobnou vítězkou v All England Clubu zůstávala Kvitová při zemi a tvrdila, že se bude snažit favoritku potrápit. A povedlo se ji to už v páté hře  prvního setu, kdy prorazila podání Williamsové a ujala se vedení 3:2. Američanka se přitom pyšní velmi nepříjemným tvrdým servisem, v letošním Wimbledonu nasázela soupeřkám už celkem 73 es.

Kvitová o svoji výhodu ale brzy zase přišla. Při svém dalším podání ještě dokázala napravit dvojchybu a game vyhrála, ale za stavu 4:3 začala zbytečně riskovat s údery po lajně a bylo znovu srovnáno.  O vítězce prvního setu musel rozhodnout až tiebreak.

Kvitová se snažila tlačit Williamsovou do rohu na její bekhend, jenže její údery začaly ztrácet přesnost. Soupeřku zaskočila až za nepříznivého stavu 0:4, ale  ani několik povedených úderů v řadě už ztrátě první sady nezabránilo.

Williamsová začala předvádět suverénní herní projev. Ještě více se mohla opřít o svůj servis a nenechala se otrávit ani situacemi, kdy poměrně jednoduché údery několikrát zahrála do sítě. V páté hře druhé sady navíc prorazila podání Kvitové a dostala se do vedení 3:2.

Serena Williamsová v zápase s Petrou Kvitovoufoto: Reuters/Toby Melville

Česká tenistka bojovala jako lvice, ale nestačilo to. Za stavu 2:4 sice v nejhezčí a nejdelší výměně střetnutí první brejkbol odvrátila, jenže pak stejný game zakončila dvojchybou. Pro Williamsovou už pak nebyl problém při svém podání celý zápas ukončit.

Kvitová šla do zápasu s tím, že aspoň jednu ze sester Williamsových už porazila, v minulosti se jí podařilo udolat Venus. Proti její mladší sourozenkyni však neuspěla, stejně jako při letošním Australian Open. Tentokrát ale vzdorovala mnohem statečněji, což jistě ocenili i rodiče české hráčky, kteří sledovali zápas své dcery přímo v hledišti Centrálního kurtu.

WIMBLEDON 2010 - výsledky českých tenistů:
ŽENY
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Kvitová (ČR) 7:6 (7:5), 6:2.
Juniorky, čtvrtfinále:
Kristýna Plíšková (9-ČR) - Stephensová (USA) 4:6, 6:1, 9:7.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články