Hlavní obsah

Musím plivat! Už na mě nemluv. French Open zažilo bizarní incident

Francouzský tenista Nicolas Mahut způsobil na probíhajícím French Open bizarní incident. Odmítal během utkání přestat s pliváním na kurt. Svůj zlozvyk si nechtěl nechat vymluvit ani supervizorkou celého turnaje.

Foto: Sport.cz

Nicolas Mahut (vlevo) během incidentu s rozhodčím

Článek

Mahut, jenž se v minulosti proslavil především coby aktér nejdelšího zápasu v historii Wimbledonu, nastoupil v osmifinále po boku Pierre-Huguese Herberta proti páru Wesley Koolhof, Nikola Mektič.

A Francouz už na začátku utkání dostal od umpirového sudího varování za porušování pravidla o zákazu plivání na kurtu. Podle tvrzení arbitra Mahut plivl hned třikrát. 38letý veterán se na rozhodčího obořil a žádal si přivolání supervizorky celého turnaje.

„Už se s tebou nebudu bavit! Budu mluvit jen se supervizorkou a ty mně odteď až do konce zápasu nic neříkej," rozčiloval se Mahut.

Supervizorka na kurt skutečně dorazila, sudí jí jen zopakoval trojnásobné porušení pravidla, které vzhledem ke koronavirové pandemii platí pro tento ročník Roland Garros.

"Nejstupidnější pravidlo"

A Mahut si dál jel svou. „Pokaždé, když hraji na antuce, mám něco v krku, musím to na kurt vyplivnout," vysvětloval. „Na to musíš použít kapesník, který si dáš do kapsy," poradila mu supervizorka. Mahuta ale její odpověď neuspokojila. „Tohle je nejstupidnější pravidlo, jaké jsem kdy zažil," soptil dál.

Tuhle bitvu zkrátka prohrál, stejně jako nakonec i zápas (2:6, 6:7).

Reklama

Související témata: