Hlavní obsah

Bartyová po vyřazení Halepové zakončí rok jako jednička

Ačkoli australská tenistka Ashleigh Bartyová nehrála téměř osm měsíců žádný turnaj, zakončí rok jako světová jednička. Jistotu jí dalo vyřazení Simony Halepové na French Open. V čele žebříčku na konci sezony bude Bartyová podruhé za sebou.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Ashleigh Bartyová osm měsíců nehrála, stejně zakončí rok jako světová jednička.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Australanka po koronavirové pauze vynechala kvůli obavám z nákazy US Open a kvůli nedostatku tréninku i probíhající antukový grandslam v Paříži, kde měla obhajovat titul. Nyní je jasné, že bodově už ji žádná ze soupeřek předstihnout nemůže.

V lednu na Australian Open Bartyová došla do semifinále. Jejím posledním zápasem byl duel s Petrou Kvitovou 28. února v Dauhá o postup do finále, předtím získala titul v Adelaide. Jedničkou je rodačka z Queenslandu od 9. září 2019.

Halepová nečekaně skončila na Roland Garros v nedělním osmifinále po prohře s devatenáctiletou Polkou Igou Šwiatekovou (1:6, 2:6).

V období pandemie byl žebříček od 23. března do 9. srpna zmražen. Do konce roku se hráčkám neodečítají body, případně můžou loňský výsledek z daného turnaje nahradit lepším.

Reklama

Související témata: