Hlavní obsah

Muchová - Čang Šuaj 6:1, 6:1Muchová v Ostravě soupeřku rozdrtila! Další dvě Češky se loučí

Aktualizováno

Karolína Muchová prolétla za necelou hodinu do druhého kola halového turnaje WTA Tour v Ostravě. Číňanku Čang Šuaj porazila suverénně dvakrát 6:1. Dalším dvěma domácím tenistkám se už ale v úterý v Ostravar Aréně nedařilo. Barbora Strýcová prohrála s Ons Džabúrovou z Tuniska dvakrát 2:6 a turnaj ve dvouhře skončil také pro Kateřinu Siniakovou. Talentované Američance Cori Gauffové podlehla po setech 5:7 a 4:6.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Muchová na turnaji v Ostravě.

Článek

Muchová získala dlouhý úvodní game při podání soupeřky a agresivní a tradičně i variabilní hrou zápas ukončila po 59 minutách hry. "Důležité bylo chytnout začátek a pak pořád hrát a nepřestávat," řekla v České televizi.

Siniaková šla v divokém prvním setu třikrát do brejku, ale pokaždé vzápětí ztratila servis. Za stavu 5:4 podávala, ale odvážně hrající šestnáctiletá kvalifikantka Gauffová domácí hráčce nepovolila ani setbol a koncovku zvládla lépe.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kateřina Siniaková v akci.

"Je nepříjemná, běhá, vrací a nedá míč zadarmo. Servíruje sto osmdesátkou, což je v šestnácti neskutečný. Má před sebou dobrou budoucnost," řekla Siniaková o soupeřce. "Je o půl hlavy větší než já a na šestnáct let nevypadá, ale nekoukala jsem na to, že jí je šestnáct. Prostě jsem hrála a chtěla vyhrát," dodala.

Ve vyrovnaném druhém setu nevyužila Siniaková dva brejkboly a rozhodl desátý game. Za stavu 4:5 odvrátila domácí tenistka tři mečboly za sebou, ale při čtvrtém trefila síť. Ve vyrovnaném druhém setu nevyužila Siniaková dva brejkboly a rozhodl desátý game. Za stavu 4:5 odvrátila domácí tenistka při svém podání za stavu 0:40 tři mečboly za sebou, ale při čtvrtém trefila síť. Zápas ztratila za hodinu a půl.

"Hodně mě mrzí, že jsem nedoservírovala první set a ten poslední game v utkání. V důležitých momentech jsem si nepomohla. Uteklo mi to jen o pár míčků. Bylo to vyrovnané a předvedla jsem dobrý výkon," hodnotila Siniaková, která má v Ostravě před sebou ještě čtyřhru a v listopadu je přihlášená do Lince.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Strýcová ve dvouhře v Ostravě dohrála.

Džabúrové vycházela riskantní hra, z forhendu trefovala rohy kurtu, výborně returnovala a díky čopu ukázala i dobrou obranu. Strýcová zkoušela zařadit útočnější styl a tlačit se k síti, ale Tunisanka dokázala druhou deblistku světa prohodit i z těžkých pozic. Soupeřka Strýcovou zasypala 25 vítěznými míči.

Ruská tenistka Veronika Kuděrmětovová bude soupeřkou turnajové dvojky Karolíny Plíškové ve druhém kole halového turnaje J&T Banka Ostrava Open 2020. Domácí hvězda bude mít šanci oplatit soupeřce porážku z letošního New Yorku. Karolína Plíšková měla v prvním kole v Ostravě volný los a Kuděrmětovová po zvládnuté kvalifikaci dnes porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 6:2 a 6:4.

S Kuděrmětovovou (47. WTA) se Plíšková dosud utkala dvakrát. Předloni vyhrála a letos koncem srpna při návratu na okruh WTA po koronavirové pauze prohrála na dvorcích v New Yorku, kde se konal turnaj, který jinak tradičně hostí Cincinnati.

Turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch, dotace 528 500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Čang Šuaj (Čína) - Muchová (ČR) 1:6, 1:6
Siniaková (ČR) - Gauffová (USA) 5:7, 4:6
Strýcová (ČR) - Džabúrová (Tun.) 2:6, 2:6
Kuděrmětovová (Rus.) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:4
Bradyová (USA) - Jastremská (Ukr.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:1
Kasatkinová (Rus.) - Rybakinová (6-Kaz.) 6:2, 3:6, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Mertensová, Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Malečková, Škamlová (ČR/SR) 5:7, 6:1, 10:5
Flipkensová, Schuursová (4-Belg./Niz.) - Hradecká, Klepačová (ČR/Slovin.) 6:1, 7:5
Turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 472 590 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Norrie (Brit.) - Ruusuvuori (Fin.) 6:3, 7:6 (7:4)
Evans (Brit.) - Caruso (It.) 6:2, 3:6, 6:3
De Minaur (8-Austr.) - Gasquet (Fr.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:3
Harris (JAR) - Moutet (Fr.) 7:5, 6:2
Bergs (Belg.) - Ramos (Šp.) 7:5, 7:5
Andújar (Šp.) - Coria (Arg.) 6:2, 6:3
Giron (USA) - Nardi (It.) 4:6, 6:4, 6:1.
Turnaj mužů v Kolíně nad Rýnem (tvrdý povrch, dotace 325 610 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Davidovich (Šp.) - Džumhur (Bosna) 6:2, 6:3
Sinner (It.) - Duckworth (Austr.) 6:1, 6:2
Otte (Něm.) - Novak (Rak.) 6:3, 6:2
Millman (Austr.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 6:2
Herbert (Fr.) - Sandgren (USA) 6:3, 3:6, 6:3.

Reklama

Související témata: