Hlavní obsah

Nehrála jsem, jak umím a jak bych mohla, hodnotila Plíšková podivnou sezonu

Ostrava

Ani nasazená dvojka a světová šestka Karolína Plíšková nezabránila českému krachu na ostravském turnaji WTA. Žádná ze sedmi domácích tenistek neprošla přes druhé kolo a nepovedlo se to ani žebříčkově nejlepší z nich.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Plíšková v utkání proti Veronice Kuděrmětovové z Ruska.

Článek

S Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou prohrála Plíšková už před pár týdny na newyorském betonu.

„Teď to byl asi o něco lepší zápas, uhrála jsem set. Všechny sady byly o pár míčcích," litovala Plíšková hlavně prošustrovaného brejku na začátku druhého dějství. „Škoda, byla asi trochu dole, ale přišel rychlej blbej game. Ona hraje vabank, buď jí to tam spadne, nebo ne. Mně ta její hra moc nesedí," řekla Plíšková po porážce 6:4, 4:6, 3:6.

Uzavřela tak sezonu, kterou sice výborně rozjela titulem v Brisbane, ale opakovaně zklamala hlavně na grandslamech. Na Australian Open dohrála už ve třetím kole, po přerušení sezony tvrdě trénovala, jenže výsledky se nedostavily ani na betonu při US Open, ani na antuce v Paříži. V obou případech končila už ve druhém kole.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karolína Plíšková během druhého kola turnaje v Ostravě.

„Letos mi chyběly hlavně zápasy. Ale když hrajete dva na betonu, dva na antuce a pak zase dva na betonu, tak to není pro mě ideální. Časté změny povrchu mi nevyhovují. Nehrála jsem, jak umím a jak bych mohla hrát. Nedostala jsem se do rytmu. Potřebovala bych víc zápasů v řadě. A tohle byla taková poslední tečka," tvrdila Plíšková.

Jestli plánuje nějaké změny v realizačním týmu, který vede kouč Daniel Vallverdú nenaznačila. „Všechno se včas dozvíte. Ale je jasné, že s novým úderem už asi nepřijdu a Patrick Rafter ze mě nebude. Můžu zlepšovat jen to, co mám," řekla Plíšková.

Od roku 2021 by hlavně chtěla, aby byl zase ‚normální.' „Těžko to ovlivním, ale budu ráda, pokud se bude hrát víc turnajů, jak jsme byly zvyklé. A hlavně s diváky, kteří vám trochu zpříjemní i ty těžké chvíle na kurtu..."

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík