Hlavní obsah

Nadal zahájí boj o premiérový titul z Paříže proti Lópezovi

Paříž

Španělský tenista Rafael Nadal vstoupí do pařížského turnaje Masters v hale Bercy zápasem s Felicianem Lópezem a proti krajanovi bude usilovat o jubilejní 1000. výhru na okruhu ATP. Devětatřicetiletý López v úvodním kole porazil Srba Filipa Krajinoviče 7:6 a 6:1, o pět let mladší Nadal měl coby první nasazený volný los.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tenista Rafael Nadal v akci.

Článek

Nadal s Lópezem se na okruhu ATP v posledních pěti letech neutkali. Z třinácti vzájemných zápasů uspěl López jen čtyřikrát, vyhrál ale poslední dva vzájemné duely - v roce 2014 v Šanghaji a o rok později v Cincinnati.

Zatímco na grandslamovém Roland Garros získal Nadal v Paříži už rekordních 13 titulů, v hale zatím ve francouzské metropoli neuspěl. "To k tenisu patří. Někde sbíráte víc úspěchů, jinde zase méně. Budu se dál snažit hrát co nejlépe, stejně jako po celou kariéru, a doufám, že budu mít šanci," řekl druhý hráč světového žebříčku před turnajem. Na tvrdém povrchu v hale získal jediný ze svých 86 titulů, v roce 2005 zvítězil v Madridu.

Od březnového přerušení sezony se Nadal představí teprve na třetí akci ATP. Po restartu hrál v Římě, kde vypadl ve čtvrtfinále, a poté triumfoval na French Open. Nyní bude usilovat o třetí letošní titul.

Reklama

Související témata: