Hlavní obsah

Smutné prohlášení tenisové legendy: Chci jít na hranu svých možností, můj konec je blízko

Mohl být legendou, která by se pravidelně objevovala na titulních stránkách všech tenisových a zvlášť pak švýcarských médií. Stan Wawrinka vyhrál za svou fantastickou kariéru tři grandslamové tituly a byl světovou trojku, jenže prakticky po celou dobu zůstává ve stínu slavnějšího krajana Rogera Federera a také hvězdných rivalů Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala. "Vím, že moje kariéra končí," připustil rodák z Lausanne.

Foto: Sport.cz

Stan Wawrinka se svým slavnějším krajanem Rogerem Federerem

Článek

Dlouhou dobu okupoval Stan Wawrinka místa na pomezí druhé a třetí desítky světového žebříčku. Rok 2013 však vše změnil. Tenista s českými kořeny se poprvé stal členem TOP 10, v roce 2014 vyhrál Australian Open, následující sezonu French Open a před čtyřmi lety i US Open.

V současné době mu patří 20. pozice a i když stále patří mezi nejlepší hráče světa, jeho kariéra v 35 letech pomalu míří do finiše. Na probíhajícím turnaji Masters v Paříži svá slova potvrdil. "Vím, že konec má kariéry je blízko," říkal sympatický Švýcar.

Foto: Sport.cz

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka na turnaji v mexickém Acapulku.

Hráč, jehož jednoručný bekhend je považován za jeden z nejlepších v historii tenisu, však má před sebou ještě jeden cíl. "Chci ještě naposledy zapnout a vydat ze sebe úplně všechno. Udělám vše proto, abych ukázal, že stále můžu hrát s nejlepšími. Půjdu až na hranu svých možností," slíbil olympijský šampion z Pekingu.

Jak dlouho bude vítěz šestnácti turnajů na okruhu ještě světovou elitu trápit, však neuvedl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

🇨🇭Olympijský vítěz z Pekingu cítí, že je na konci kariéry. 🎾Více v biu👆nebo na www.sport.cz Foto: @stanwawrinka85

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig),Lis 4, 2020 v 2:04 PST

Reklama

Související témata: