Hlavní obsah

Hernych a tři tenistky se pokusí v sobotu postoupit do osmifinále

Jan Hernych a tři tenistky Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Iveta Benešová budou v sobotu bojovat o účast v osmifinále Australian Open. Na centrálním dvorci se v Melbourne Parku představí hned dvě české hráčky. Třiadvacetiletá Šafářová zahájí program v Rod Laver Areně duelem se světovou i turnajovou dvojkou Věrou Zvonarevou z Ruska. Kvitová vyzve domácí favoritku a pátou nasazenou Samanthu Stosurovou v prvním večerním utkání.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Český tenista Jan Hernych na Australian Open

Článek

V Hisense Areně se pokusí o zázrak Hernych v duelu se Švédem Robinem Söderlingem, čtvrtým nasazeným. Hned po nich nastoupí ve formě hrající Benešová proti Rusce Anastasii Pavljučenkové, která v turnaji plní roli šestnácté nasazené.

Sobotní program Australian Open (začátky 01:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Šafářová (31-ČR) - Zvonarevová (2-Rus.), Garcia-Lopez (32-Šp.) - Murray (5-Brit.), Cornetová (Fr.) - Clijstersová (3-Belg.), 9:00, Stosurová (5-Austr.) - Kvitová (25-ČR), Nadal (1-Šp.) - Tomic (Austr.).
Hisense Arena: Söderling (4-Švéd.) - Hernych (ČR), Pavljučenková (16-Rus.) - Benešová (ČR), Pennettaová (22-It.) - Peerová (10-Izr.), Melzer (11-Rak.) - Baghdatis (21-Kypr).
Arena Margaret Courtové: Halepová (Rum.) - A. Radwaňská (12-Pol.), Dolgopolov (Ukr.) - Tsonga (13-Fr.), Isner (20-USA) - Čilič (15-Chorv.).

Reklama

Související témata: