Hlavní obsah

Úspěšná Kvitová nebyla překvapivě proti Stosurové nervózní

MELBOURNE

Pevné nervy, výborný servis a nátlaková hra pomohly tenistce Petře Kvitová k postupu do osmifinále Australian Open. Česká hráčka dnes vyřadila v Melbourne před zaplněnou Arenou Roda Lavera domácí Samanthu Stosurovou.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Radost Petry Kvitové během zápasu s Australankou Stosurovou.

Článek

Dvacetiletá Kvitová se skvěle vypořádala s náročnou situací. Nastupovala proti páté nasazené, která měla v zádech obecenstvo. Češka ale nebyla nervózní, od začátku udávala tempo hry a po vyhraném tie-breaku na kurtu víceméně dominovala.

"Užila jsem si to, byla docela v pohodě a nebyla jsem překvapivě ani moc nervózní," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Věděla jsem, co asi od ní čekat a atmosféra večerního zápasu a očekávání diváků asi dolehlo víc na Samanthu," uvedla.

Stosurová má nebezpečný forhend a výborný servis, ale tentokrát to byla Kvitová, které lépe podávala. Dokonce dala pět es. "Servis mi pomohl v důležitých chvílích. Neservírovala jsem rychle, ale nečekaně a umísťovala to," prohlásila tenistka.

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále Australian Open.foto: Reuters/Tim Wimborne

Důležitým okamžikem se stala zkrácená hra prvního setu. Kvitová v tie-breaku prohrávala 3:5, ale ziskem čtyř míčů v řadě ho získala pro sebe. Setbol proměnila jistě vítězným forhendem. "Zůstala jsem koncentrovaná na každý míč, lépe zahrála důležité míče a po tom tie-breaku jsem začala hrát ještě lépe. A to byl ten klíč (k výhře)," řekla Kvitová. Zisk první sady jí dodal potřebné sebevědomí. "Spadlo to ze mě a věděla jsem, že jsem ve výměnách lepší a všechno mi tam naštěstí spadlo."

Za stavu 5:3 ve druhé sadě šla podávat na vítězství. Obecenstvo se snažilo vyburcovat Stosurovou k obratu, ale ani tentokrát se Kvitová "nesložila". "I tady jsem nebyla překvapivě vůbec nervózní a povedl se mi rychlý game," řekla Kvitová.

Její příští soupeřka Italka Flavia Pennettaová si přála hrát raději se Stosurovou, protože se jí s českou tenistkou nehraje moc dobře. "To je dobré vědět," usmála se Kvitová, která však ve čtyřech vzájemných zápasech uspěla jen jednou. "Nevím, co od toho zápasu mám čekat. Teďka jsem tady hrála nejlíp a doufám, že to tak i vydrží," dodala.

Reklama

Související témata: