Hlavní obsah

Bojuji s vnitřními démony! Tenisový bouřlivák odhalil své tajemství

Australský tenisový bouřlivák Nick Kyrgios v rozhovoru pro list Sunday Telegraph uvedl, že bojuje s vnitřními démony a úzkostí. Pětadvacetiletý vítěz šesti turnajů ATP považuje tenis za mimořádně osamělý sport.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios .

Článek

"Na kurtu jste sami. S nikým nemůžete mluvit. Musíte najít řešení na všechno sami. S tím mívám problémy. Myslím, že lidé vůbec netuší, jak osamělý sport tenis je," řekl Kyrgios, jenž je proslulý svými výbuchy vzteku na kurtu a nevybíravými výroky.

"Jednou jsem se na turnaji v Šanghaji probudil, byly čtyři hodiny odpoledne a já jsem stále ležel v posteli se zataženými závěsy. Nechtěl jsem vidět denní světlo," vyprávěl Kyrgios.

Podle svých slov se cítil jako na osamělém a temném místě. "Měl jsem pocit, že se nikdo nezajímá o mě jako o člověka. Všichni mě berou jako tenistu a chtějí mě využít. Ztratil jsem radost ze hry a věci se mi začaly vymykat z rukou," uvedl Kyrgios, jenž dostal loni na turnaji v Cincinnati za nevhodné chování pokutu 113.000 dolarů a označil mužskou tenisovou organizaci ATP za zkorumpovanou.

Aktuálně 45. hráč světového žebříčku letos hrál naposledy v únoru v Acapulcu, po koronavirové pauze se do tenisového dění nezapojil. "Chybí mi to, ale tenis není celý můj život. Jsem doma s rodinou a s přítelkyní a pracuji na své nadaci," řekl Kyrgios, jenž má charitativní organizaci pomáhající znevýhodněným dětem.

Reklama

Související témata: