Hlavní obsah

Macháč - Marterer 7:6, 2:6, 5:7Macháč titul z Bratislavy nezískal

Bratislava
Aktualizováno

Tenista Tomáš Macháč prohrál ve finále challengeru v Bratislavě s Němcem Maximilianem Martererem a na druhý titul kariéry z tohoto okruhu nedosáhl. Dvacetiletý český talent, jenž získal premiérovou trofej vloni v Koblenzi, podlehl o pět let staršímu soupeři 7:6, 2:6, 5:7.

Foto: Sport.cz

Tomáš Macháč patří k největším českým nadějím

Článek

Macháč, který ve světovém žebříčku figuruje na 215. místě o 27 příček výš než Marterer, odvrátil v závěru úvodní sady pět setbolů. Ve zkrácené hře ji získal, nástup do druhé ale nezachytil. Německý soupeř mu dvakrát sebral podání, ujal se vedení 4:0 a Macháč už set nezachránil.

V rozhodujícím setu český tenista dokázal ještě na první ztrátu servisu okamžitě odpovědět, v jedenáctém gamu ale přišel o podání znovu a Marterer už si koncovku pohlídal. Po dvouapůlhodinovém boji proměnil první mečbol.

Češky titul nezískaly

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou na turnaji v Linci první společný titul ve čtyřhře nezískaly. České tenistky, které byly v Rakousku prvním nasazeným párem, prohrály ve finále s nizozemsko-slovinskou dvojicí Arantxa Rusová, Tamara Zidanšeková 3:6, 4:6. Poslední singlovou trofej sezony vybojovala Aryna Sabalenková z Běloruska.

Hradecká se Siniakovou obnovily pro turnaj v Linci spolupráci po třech letech poté, co se tradiční partnerka Siniakové Barbora Krejčíková rozhodla v závěru sezony šetřit síly na dvouhru. Finále si společně zahrály pošesté a poprvé od US Open 2017, trofeje se ale ani tentokrát nedočkaly.

Hradecká nerozšířila sbírku 24 deblových trofejí, Siniaková jich má osm. Češky přitom začaly slibně, ale po brejku na 2:1 už zaostávaly. "Začátek byl vyrovnaný, je škoda, že se nám nepodařilo využít toho brejku," řekla Siniaková pro Tenisový svět.

Závěr ještě Češky zdramatizovaly, když za stavu 3:5 a 0:40 odvrátily čtyři mečboly. "Ke konci jsme to napínaly. Mrzí mě, že se nepodařila nějaká otočka," uvedla rodačka z Hradce Králové. Promarněný šestý finálový pokus ji mrzel. "Stane se. Ale my jsme dnes nehrály nejlépe a soupeřky byly lepší," dodala.

Sabalenková vyhrála turnaj v Linci

Vítězka dvouhry Sabalenková v Linci vybojovala po Ostravě a Dauhá třetí letošní titul. Deblovou spoluhráčku Elise Mertensovou porazila ve dvou setech 7:5 a 6:2. Před třemi týdny na J&T Banka Ostrava Open obě společně získaly trofej ve čtyřhře. Při prvním letošním triumfu Sabalenková v únoru v Dauhá zdolala ve finále Petru Kvitovou, celkově na okruhu vyhrála osmý turnaj.

"Momentálně to jde skvěle. Jsem tak ráda, že jsem vyhrála poslední dva turnaje roku. Před prázdninami a přípravou na další sezonu cítím úlevu," řekla Sabalenková, jež se v pondělním žebříčku vrátí do elitní desítky na úkor hvězdné Američanky a bývalé jedničky Sereny Williamsové.

Turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 225.500 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Rusová, Zidanšeková (4-Niz./Slovin.) - Hradecká, Siniaková (1-ČR) 6:3, 6:4.
Dvouhra - finále:
Sabalenková (1-Běl.) - Mertensová (2-Belg.) 7:5, 6:2

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články