Hlavní obsah

Djokovič převzal v Londýně pošesté trofej pro jedničku sezony

Londýn

Ještě než vstoupí do Turnaje mistrů, užil si Novak Djokovič jinou speciální chvíli. Dnes odpoledne v londýnské O2 areně převzal trofej pro světovou jedničku, což se mu povedlo již pošesté. Dotáhl se tak na svůj vzor z dětství a dosavadního rekordmana, americkou tenisovou legendu Peta Samprase.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič s trofejí pro nejlepšího hráče sezony

Článek

"Jsem moc šťastný," řekl třiatřicetiletý rodák z Bělehradu. "Byl to pro nás všechny divný rok, s šestiměsíční pauzou. Sezonu jsme restartovali v srpnu a já pokračoval tam, kde jsem před lockdownem přestal. Jsem moc spokojený s tím, jak to šlo," hodnotil Djokovič.

Pohár převzal od šéfa tenisové asociace ATP Andrey Gaudenziho a může se z něj těšit stejně jako v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a předloni. "Děkuju celému týmu, že mě i v těžké době podporoval a věřil mi. Je neskutečné, že se mi to povedlo už pošesté. Jsem pyšný, ale kvůli tomu, co se děje ve světě, mám smíšené pocity. To nemůžu ignorovat," zmínil epidemii koronaviru.

Turnaj mistrů zahájí Djokovič v pondělí odpoledne, prvním soupeřem ve skupině mu bude Argentinec Diego Schwartzman. Ve výrazně zkrácené sezoně má zatím skvostnou bilanci 39 výher a tří proher a získal čtyři tituly: na grandslamu Australian Open, vyhrál turnaje Masters v New Yorku a Římě a také turnaj v Dubaji.

Reklama

Související témata: