Hlavní obsah

Vysmátá Strýcová: Tři sety místo jednoho? Bojovala jsem, co to šlo

Ještě aspoň jednu sezonu si na okruhu dá. Tímto rozhodnutím tenistka Barbora Strýcová bezpochyby potěšila všechny české fanoušky. V březnu však oslaví už 35. narozeniny a je jasné, že příliš bitev už na kurtech nesvede. Pomalu tak začíná čas na bilancování a vzpomínání a i to umí bývalá deblová světová jednička podat s nadhledem sobě vlastním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emoce v podání tenistky Barbory Strýcové během zápasu.

Článek

Měří pouhých 164 centimetrů a je zřejmé, že tento handicap se na hře Báry Strýcové musel projevit. Na razantní servis v podání sester Williamsových, či dalších současných ranařek, se spolehnout nemohla. O to více však vsadila na bojovnost a mimořádnou fyzickou připravenost.

Nezničitelná Bára své soupeřky trápila a trápí vynikajícím pohybem a zarputilostí, které jí vynesly nejen na zmiňované místo světové deblové jedničky, ale i grandslamový titul ze čtyřhry a vynikající 16. místo ve dvouhře. Navíc, kolik hráček na světě může říct, že si zahrály ve dvouhře semifinále Wimbledonu?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barbora Strycova🐝 (@barborastrycova)

Doma má mimo jiné i bronzovou olympijskou medaili z her Ria, kterou získala spolu s Lucií Šafářovou. A že měla neuvěřitelnou bojovnost Strýcová ve své genetické výbavě už od mládí, dokládá její příspěvek na Instagramu, kde zveřejnila svou fotku coby šestileté slečny hrající jeden ze svých prvních turnajů.

"Když mi bylo zhruba šest, hrála jsem turnaj, kterej jsem chtěla přirozeně vyhrát. Začal zápas, docela mi to šlo, běhala jsem z jedné strany na druhou asi už dvě hodiny. Babi s dědou na mě z dálky tak divně gestikulovali, mávali. Ale nenechala jsem se rozptýlit - bojovala jsem dál! Pointou je, že v tomhle věku jsem úplně neuměla počítat tenisové skóre. Navíc se hrálo jen na jeden vítězný set. A já jsem se v tom lehce ztratila. Celý příběh má ale dobrý závěr - vyhrála jsem!!! Tři sety. Místo jednoho."

Jak dlouho ještě bude česká bojovnice trápit své soupeřky na kurtu, jasné není. S jistotou se však dá říct, že minimálně na deblové úrovni může ještě několik sezon mezi světovou elitu patřit.

Reklama