Hlavní obsah

Štěpánek snadno prošel do druhého kola, čeká ho Mónaco

Český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek si po pondělním postupu do druhého kola US Open pochvaloval, že v utkání s německým tenistou Phillipem Kohlschreiberem dokázal diktovat tempo a zápas zvládl i po taktické stránce. Jeho dalším soupeřem bude Argentinec Juan Mónaco.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Tenista Radek Štěpánek na US Open

Článek

Štěpánek porazil Kohlschreibera přesvědčivě ve třech setech. Divákům předvedl svůj klasický celodvorcový tenis, který pochvalou ocenila i Martina Navrátilová.

"S Kohlschreiberem sice mám dobrou bilanci, ale věděl jsem, že je to nepříjemný hráč. Byl už ve druhé světové dvacítce a dokázal porazit hodně dobrých hráčů. Dnes se snažil hrát nátlakový tenis, ale dokázal jsem diktovat tempo," řekl spolupracovníkovi ČTK Štěpánek.

"Teď si odpočinu a připravím na druhé kolo. Mezitím si zahraji čtyřhru v páru s Martinem Dammem, pro kterého to bude poslední turnaj v kariéře. Mám natrénováno a v Americe se mi nyní daří. A po loňské porážce v prvním kole mám motivaci," dodal Štěpánek, v dvaatřiceti letech nejstarší hráč v elitní stovce.

V sobotu před příchodem hurikánu Irene si Štěpánek stihl ještě v areálu ve Flushing Meadows zatrénovat. "Bylo to zvláštní, trénoval jsem tady v naprostém tichu a sám. Protože jsem věděl, že se sem žene hurikán, stačil jsem manželce Nicole přebukovat letenku z Prahy na pátek. A tak doletěla včas, než zavřeli letiště a než to tady vypuklo," dodal Štěpánek.

Reklama