Hlavní obsah

Dojatá česká hvězdička. Nejčestnější tenistka? Jsem šťastná, že jdu ve stopách Kvitové, říká Bouzková

Praha

Ta holka s velkou lahví. Tak se do myslí řady fanoušků poprvé zapsala vycházející česká tenisová hvězdička Marie Bouzková. Tohle přirovnání však už dávno neplatí. Rodačka z Prahy si již vydobyla pevné místo na okruhu WTA. A teď se jí dostalo dalšího vyznamenání. V hlasování hráček získala cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj. "Jsem dojatá, že mohu kráčet ve stopách Petry Kvitové," říká mladá Češka.

Foto: Profimedia.cz

Marie Bouzková získala cenu fair play.

Článek

Dlouho byla tenistkou druhého sledu. Nemluvilo se o ní, v popředí zájmu byla vedle stálic Petry Kvitové, Karolíny Plíškové či Barbory Strýcové především Markéta Vondroušová. O to nenápadněji se však Marie Bouzková propracovala mezi tenisovou smetánku.

V současné době jí patří 51. příčka žebříčku, na svém kontě již má skalpy takových hvězd, jakými jsou Johanna Kontaová, Elina Svitolinová, Simona Halepová, Jelena Ostapenková či Sloane Stephensová.

Vedle nesporných tenisových kvalit však Bouzková zaujala soupeřky i tenisové fanoušky svým chováním, kterým se prezentuje na kurtu. Právě její rivalky jí totiž přiřkly cenu fair play za příkladné chování na kurtu i mimo něj. Tenistka žijící v americkém Bradentonu si příznivce získává nejen férovým chováním, ale i odzbrojujícím úsměvem a na ženském okruhu málo vídaným přátelským přístupem k soupeřkám.

"Jsem velmi poctěná a nesmírně si vážím toho, že jsem získala Cenu Karen Krantzckeové. Ráda bych poděkovala všem hráčkám, které pro mě hlasovaly. Prosím, pokračujme v podpoře tenisu a fair hry, jak si náš sport zaslouží. Jsem šťastná, že můžu následovat kroky Petry Kvitové," psala na sociálních sítích Bouzková.

Právě Kvitová totiž v uplynulých sedmi letech získala ocenění pro nejčestnější a nejsympatičtější hráčku roku. Celkem tuto prestižní cenu, která se uděluje od roku 1978, obdržela osmkrát.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík