Hlavní obsah

Šafářová s Kvitovou postoupily v Linci do semifinále

LINEC

České tenistky Lucie Šafářová a Petra Kvitová, které budou oporami fedcupového týmu v blížícím se finále v Moskvě, postoupily v pátek do semifinále turnaje v Linci. Obě vyhrály své čtvrtfinále ve dvou sadách, Kvitová ještě neztratila set v celém průběhu turnaje.

Foto: Daniel Maurer, ČTK

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

Wimbledonská vítězka Kvitová nedala šanci Slovence Daniele Hantuchové, kterou za necelou hodinu porazila 6:2, 6:2. Čtvrtá hráčka světa byla tradičně silná na servisu a čelila jen jednomu brejkbolu. Ten sice v prvním setu za stavu 4:1 neodvrátila, podání Slovenky však získala pětkrát a dokráčela k jednoznačné výhře.

"Mám radost, že to zatím jde tak v klidu a jednoduše," uvedla Kvitová, jež pět z šesti odehraných setů v Linci získala poměrem 6:2 a v tom zbývajícím ztratila pouze o jeden game víc. "Cítím se tady velmi dobře, což dokazují i moje výsledky," dodala již jistá účastnice Turnaje mistryň, kterou dnes z hlediště sledovala i její slavná předchůdkyně na wimbledonském trůnu Jana Novotná.

Turnajová jednička Kvitová se v semifinále poprvé v kariéře utká s bývalou první hráčkou žebříčku a třetí nasazenou Jelenou Jankovičovou ze Srbska. Nejlepší současná česká tenistka bude usilovat o své letošní šesté finále, zatím získala čtyři tituly.

Šafářová postoupila potřetí v sezoně do semifinále díky vítězství 7:5, 6:2 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Její další soupeřkou bude Slovenka Dominika Cibulková, s níž dosud brněnská rodačka ve dvou vzájemných duelech neuhrála ani set.

Šafářová obě letošní semifinále zvládla, v následujících finálových duelech v únoru v Kuala Lumpuru ani v červnu v Kodani však uspět nedokázala.

Nišikori je v Šanghaji poprvé v semifinále turnaje Masters

Tenista Kei Nišikori postoupil v Šanghaji poprvé do semifinále na turnaji série Masters. Potvrdil tak svou pozici nejvýše postaveného Japonce v žebříčku ATP v historii. Jednadvacetiletý Nišikori se posune v pondělí zhruba na 32. pozici, čímž překoná 46. místo svého předchůdce Šuza Macuoky z roku 1992.

Talentovaný Japonec, jemuž experti předpovídají pobyt v elitní desítce žebříčku, porazil v dnešním čtvrtfinále 6:3, 6:2 o rok staršího Ukrajince Alexandra Dolgopolova. O finále bude hrát s obhájcem loňského titulu Andym Murrayem, který stejným výsledkem postoupil přes australského kvalifikanta Matthewa Ebdena. Druhý nasazený Brit útočí po triumfech z Bangkoku a Tokia na třetí titul za sebou.

"Semifinále tady pro mě hodně znamená, navíc budu japonská jednička všech dob. Je to skvělý rok," uvedl Nišikori, jehož trénuje bývalý kouč jeho příštího soupeře Brad Gilbert.

I po vyřazení Rafaela Nadala v třetím kole bude druhé semifinále španělskou záležitostí. S jistotou postupu na Turnaj mistrů do Londýna v kapse porazil David Ferrer Američana Andyho Roddicka 6:7, 6:2 a 7:6. Jeho soupeřem bude přemožitel Tomáše Berdycha Feliciano López, který zdolal 6:2, 6:4 Floriana Mayera. Němec nenavázal na nečekané vítězství nad Nadalem.

LINEC
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 7:5, 6:2, Cibulková (7-SR) - Rodionovová (Austr.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:1, Kvitová (1-ČR) - Hantuchová (8-SR) 6:2, 6:2, Jankovičová (3-Srb.) - Rodinová (Rus.) 6:2, 6:4. Semifinálové dvojice: Kvitová - Jankovičová, Šafářová - Cibulková.
ŠANGHAJ
Dvouhra - čtvrtfinále
Ferrer (3-Šp.) - Roddick (10-USA) 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:2), Nišikori (Jap.) - Dolgopolov (12-Ukr.) 6:4, 6:3, F. López (Šp.) - Mayer (15-Něm.) 6:2, 6:4, Murray (2-Brit.) - Ebden (Austr.) 6:3, 6:2. Semifinálové dvojice: F. López - Ferrer, Murray - Nišikori.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články