Hlavní obsah

Šarapovová nezískala ani set a odstoupila z Turnaje mistryň

Ruská tenistka Maria Šarapovová ani ve druhém zápase Bílé skupiny na Turnaji mistryň v Istanbulu nezískala set. Číňance Li Na podlehla 6:7, 4:6 a rozhodla se z turnaje odstoupit. V Istanbulu ji v posledním zápase nahradí Francouzka Marion Bartoliová.

Foto: ČTK/AP

Viktoria Azarenkové při utkání proti Australance Stosurové na Turnaji mistryň v Turecku.

Článek

Přemožitelka Šarapovové z prvního zápasu Samantha Stosurová dnes prohrála s Běloruskou Viktorií Azarenkovou také ve dvou setech 2:6, 2:6. V Červené skupině neuspěla světová jednička Caroline Wozniacká, která bude ve čtvrtek proti Petře Kvitové bojovat o naději na postup do semifinále.

Li Na ve své premiéře na Turnaji mistryň se Šarapovovou zprvu ztrácela, postupně ale hru vyrovnala a první set musel rozhodnout až tie-break. Favorizovaná Ruska v něm vedla už 4:0, jenže turnajová pětka předvedla šňůru sedmi bodů a set vyhrála.

V druhé sadě ztrácela čtyřiadvacetiletá ruská favoritka už od začátku, napětí přinesla až poslední hra za stavu 4:5. Šarapovová dvakrát nedokázala využít výhodu a srovnat skóre, naopak při prvním mečbolu Číňanky ukončila zápas returnem do autu.

Šarapovová se poté rozhodla v Istanbulu skončit, protože má stále problémy s kotníkem, který si poranila na konci září ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu proti Kvitové. "Nevyléčilo se to tak, jak jsem doufala během prvního zápasu. Limituje mě to v pohybu a nechci dál riskovat. Chtěla jsem to zkusit, ale asi bylo příliš brzy," uvedla Šarapovová.

Azarenková smetla Stosurovou

Dvaadvacetiletá rodačka z Minsku Azarenková potvrdila, že se jí proti o pět let starší Stosurové daří. Dnes s ní hrála popáté a ještě ani jednou neztratila set. Australanka v obou sadách brzy přišla o podání a už se jen marně snažila dotahovat.

Stosurová, která v úterý překvapivě na desátý pokus poprvé v kariéře porazila Šarapovovou, se k prvnímu brejkbolu propracovala až za stavu 2:5 v druhém setu. Zápas už ovšem nezdramatizovala, Azarenková se mohla z vítězství radovat po hodině a 17 minutách.

V Červené skupině zůstala jedinou neporaženou tenistkou Kvitová. V dnešním duelu prohrála světová jednička Wozniacká s Věrou Zvonarevovou 2:6, 6:4 a 3:6. V prvních dvou setech měla víc ze hry dánská hráčka, Rusce ale vycházely rozhodující výměny. Po vyhraném třetím setu se Zvonarevová vrátila do hry o postup do semifinále.

Tenisový Turnaj mistryň v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 4,95 milionu dolarů):
Dvouhra:
Bílá skupina:
Azarenková (4-Běl.) - Stosurová (7-Austr.) 6:2, 6:2, Li Na (5-Čína) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:4), 6:4,Zvonarevová (6-Rus.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:2, 4:6, 6:3.

Reklama